U Radničkom se nije snašao, juče je razbijao u polufinalu Evrokupa!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 07.04.2016.
17:37
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji košarkaš Radničkog iz Kragujevca, Di-Džej Sili, sada nastupa za Gran Kanariju, a juče je bio fenomenalan protiv Galatasaraja u polufinalu.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Denis Džerom Sili, nekadašnji košarkaš Radničkog iz Kragujevca, juče je bio najbolji igrač polufinalne utakmice između Gran Kanarije i Galatasaraja u okviru Evrokupa.

Njegova Gran Kanarija se dobro držala u revanšu, uspeli su da pobede sa 14 poena prednosti i da nadoknade zaostatak iz prvog meča, otišlo se u produžetak, ali tamo su izgubili sa jednim poenom razlike pa je Galatasaraj prošao u finale gde će igrati sa Strazburom.

Sili je bio najefikasniji na utakmici, postigao je 23 poena, imao je sjajan šut za tri poena (4/5), imao je i 4 skoka i 5 asistencija, kao i 1 ukradenu loptu za 27 minuta provedenih na parketu, sve to za indeks 28, ubedljivo najviše kada gledamo obe ekipe.


Ove sezone u Evrokupu beleži 8,7 poena i 1,6 asistencija.

Inače, Denis Džerom Sili je u ABA ligi igrajući za Radnički u sezoni 2013/14 beležio svega 4,7 poena i 1,7 asistencija, nije dobijao preterano šanse kod Miroslava Nikolića, najviše jer je bio u fazi adaptacije na evropsku košarku pošto mu je prva destinacija u Evropi bio upravo Kragujevac.

Kasnije je igrao u Nemačkoj, pa se vratio u SAD, da bi ove sezone nosio dres Bešiktaša, pa sada Gran Kanarije za koju je, očigledno, veliko pojačanje pred nastavak borbe u španskom prvenstvu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke