U odsustvu Jokića, bivši igrač Mege odigrao partiju karijere!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 01.02.2017.
08:55
Izvor: Sportske.net

Nagetsi stali bez Srbina na Pacifiku, u glavnoj ulozi još jedan igrač Mega Leksa. "Ludi Srbin" našao lek za Vestbruka, Vašington deli lekcije, Toronto posle produžetka prizemljio Pelikanse...

AP Photo/Jae C. Hong
AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Nikola Jokić je zbog povrede propustio i drugi meč za Denver, Nagetsi su pali u Los Anđelesu. Nurkić je ubacio samo jedno bacanje, uz loš šut, a kod domaćih oporavljeni D'Anđelo Rasel je sa 22 poena, 10 asistencija i 7 skokova odigrao jednu od svojih najboljih partija u ligi.

Beležimo još jednu odličnu partiju nekadašnjeg igrača Mege, Ivice Zubca koji je uz šut 8 od 9 završio sa 17 poena, imao je i 6 skokova.

Lejkersi su uspeli da se održe u poslednjoj četvrtini i da prekinu seriju poraza od Denvera. Majkl Meloun kouč gostiju je kritikovao tim zbog odbrane. Već večeras Denver dočekuje Memfis, videćemo hoće li se Jokić vratiti u tim.

Portland je odigrao odličan meč protiv Šarlota koji je u velikoj krizi, Lilard je sa 27 poena vodio Blejzerse do pobede. Za goste iz Severne Karoline ovo je peti poraz u nizu. Njima Oregon nije baš omiljeno mesto, ne sećaju se kad su poslednji put pobedili u Portlandu.

San Antonio je dobio Oklahomu, Leonard ih je predvodio sa 36 poena, vratio se svojim standardima, imao i 8 skokova, a Sparsi su držali Vestbruka bez poena u poslednjoj četvrtini. Ovo je bila mini osveta za poraz od Tandera u plej ofu prošle sezone. Vestbruk je završio sa 27 poena, 14 asistencija, 6 skokova, ali kako rekosmo, promašio je sva četiri šuta u poslednjoj četvrtini. Greg Popović je stigao do 1126 pobede u karijeri, još jedna ga deli od prvog mesta, gde je Džeri Sloun. Govorimo o broju pobeda sa samo jednim timom.

Hjuston je savladao Kingse, spustili su ih u čudnoj utakmici na 83 poena, Sakramento je imao očajne procente, na drugoj strani Harden samo 10 poena, ali nije ni forsirao, Rajan Anderson je sasuo šest trojki, ukupno 25 poena. Harden je imao problema sa kolenom od početka, pa ga je i to usporilo, ali kaže da će biti spreman sutra protiv Atlante. Imao je vremena i da se odmori, Kingsi nisu prišli na manje od -19 u nastavku. Inače Sakramento je ovom utakmicom u "Tojota centru" završio turneju uz skor 3-5.

Torontu je bio potreban produžetak da srušu Pelikanse, ali bolje i tako nego nikako, posle loše serije Kanađana koji su izgubili top poziciju na Atlantiku. Kajl Lovri je ubacio 33 poena, na drugoj strani Dejvis 18, uz 17 skokova. Toronto je odigrao loše poluvreme, Lovri je rekao da je atmosfera bila kao na sahrani, ali su se onda razigrali, napravili seriju 12:1 i vratili se u meč. Mur koji je ubacio pet trojki za Pelikanse imao je šansu za pobedu, ali je promašio. DžejRu Holodej je dao 30 poena za goste.

I na kraju Vašington koji je ne prašta, žrtva je bio Njujork, Markif Moris je ubacio 24 poena i imao 10 skokova, Vol 15 poena i 13 asistencija.Domaćin koji sada deli prvo mesto na Jugoistoku sa Atlantom dobio je peti meč u nizu i 12. u januaru, oni i Golden Stejt imaju najviše pobeda u prošlom mesecu.

Rezultati:

LA Lejkers - Denver 120:116
Portland - Šarlot 115:98
San Antonio - Oklahoma 108:94
Hjuston - Sakramento 105:83
Toronto - Nju Orleans 108:106
Vašington - Njujork 117:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke