U nedelju kraj ABA lige?!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 18.03.2016.
09:08
Izvor: Sportske.net, "Večernje Novosti"

Sastanak bi mogao da znači gašenje regionalnog takmičenja, savezi se priklonili FIBA, posledice su jasne...

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Portal mondo.rs prenosi pisanje "Večernjih Novosti" da bi na sastanku u nedelju praktično mogla da bude donešena odluka o gašenju ABA lige.

Kako smo pisali juče, Crnogorci i Makedonci su podržali FIBA ligu, gotovo svi savezi na prostorima bivše Jugoslavije imaju sličan stav, pa će Evroliga i Evrokup praktično dobiti negativan odgovor.

Ono što je posledica je gašenje regionalnog takmičenja, ono neće imati svrhu jer neće moći da ispuni uslove Bertomeua za prohodnost u dva najjača takmičenja. Sa druge strane FIBA pravi Ligu šampiona u kojoj će učestvovati klubovi sa ovih prostora, ako poslušaju svoje saveze.

U Sloveniji je savez takođe uslovio domaće klubove igranjem nacionalnog takmičenja, pa bi uz Evropu, ako bi želeli da igraju u regionu trebalo da imaju tri utakmice nedeljno, što niko neće pristati, kako zbog troškova, tako i zbog iscrpljenosti ekipe.

Klubovi će u nedelju na Skupštini ABA lige morati da zauzmu stav, ponuda je na stolu, prvak bi trebalo da ide u Evroligu, tri mesta su u Evrokupu, makar je tako preneseno sa sastanka sa Bertomeuom. Ali, posle su usledile i sumnje, sve je veoma zapetljano, a videćemo hoće li se klubovi iz regiona oglušiti o stav saveza.

Promocija FIBA Lige šampiona biće u za nekoliko dana, no, vodeći evropski klubovi su se odlučili za Evroligu. U svakom slučaju, bez ikakvog ulepšavanja, Bertomeu baš i ne razmišlja o klubovima sa ovih prostora, niti postoji neki poseban interes za Evroligu da oni igraju ovo takmičenje, ma šta mi o tome mislili.

Videćemo rasplet, ali izgleda da je, ako savezi ostanu pri ovim stavovima, regionalnom takmičenju došao kraj...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord of Nottingham
Friday, 18.03.2016
15:19

Ovim gasenjem bi najmanje izgubila srpska kosarka definitivno

avatar
Partibrejker
Friday, 18.03.2016
13:35

Ako se ovo desi,onda bi umesto sampiona ABA lige mogao jedan tim da dobije pozivnicu za evroligu.U ovom momentu to bi mogli da budu jedino Zvezda ili Cedevita.Zanimljivo bi onda bilo kako bi na to reagovali kosarkaski savezi Srbije ili Hrvatske,posto ocekujem da ce savezi odluciti da stanu na stranu FIBA,ciji su i clanovi,i da li bi Zvezda(Cedevita),igrala domace prvenstvo.

avatar
REVOLT BUNT SPT AWTA
Friday, 18.03.2016
14:58

Nas Savez sigurno nece tako postupiti, interes FMP-a je i interes srBske kosarke...

avatar
REVOLT BUNT SPT AWTA
Friday, 18.03.2016
16:09

To za hrvatski savez se zna, a samo jos nas i slovenacki stav nije poznat. Sacekaj jos malo...

avatar
Partibrejker
Friday, 18.03.2016
15:13

Kako Novosti javljaju i KSS i Hrvatski savez poslali pismo podrske Baumanu(FIBA),i prihvataju sva takmicenja pod pokroviteljstvom FIBA.Tako da,koliko mi je poznato,svi savezi sa prostora ABA lige(neznam za Slovence) su uz FIBA.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 18.03.2016
12:39

To je najbolje sa srpsku košarku, adios ABA ligo.

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Friday, 18.03.2016
13:13

I adios Evroligo

avatar
CIA,BIA,Mali Zeleni
Friday, 18.03.2016
16:14

Nikada Evroligu necete videti vise,sad ste KK proslost..

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Friday, 18.03.2016
15:08

VIDICU mi smo osvojili EVROLIGU nije nam interesntna jos trenutno!Sada je vazno da vas dobijamo kad hocemo i sa ovakvim timom i problemima koji imamo.A kad se odlucimo za Evroligu.Opet cemo doci na final four kao sto smo to bezbroj puta cinili a najsladja je bila 2010!A vi ste na racun cibosa i igokea usli u Evroligu al zato sto ste igrali igrali ste to vam je vrh.Sada cuvajte onaj najvredniji trofej sto imate u trofejnoj sali VATROGASNI APARAT

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 18.03.2016
13:53

Koliko znam partizan nije ni bio u opciji za Evroligu. I ako se ABA liga ugasi jedan klub će dobiti pozivnicu Evrolige, a tu najveću prednost ima Zvezda, izuzev ako se KSS odluči za FIBA ligu.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Friday, 18.03.2016
13:47

Odavno ste joj vi rekli adios za sledecih mnogo godina

avatar
thekrcun
Friday, 18.03.2016
10:14

Bilo je lepo dok je trajalo,hvala bogu pa se zavrsilo. Sada uloziti i praviti jaku domacu ligu od naredne godine. Moze se sa ovima sa jadrana jedino dogovoriti neki kup,za ekipe koje se nisu kvalifikovali u evropska takmicenja.

avatar
REVOLT BUNT SPT AWTA
Friday, 18.03.2016
11:49

Kup Marsala:-D

avatar
REVOLT BUNT SPT AWTA
Friday, 18.03.2016
10:10

Dos'o je kraj, moj Romane...