U Megi ponosni: ''Dobili smo sve pohvale iz FIBA''

Autor: Darko Mitrović
petak 17.03.2017.
19:02
Izvor: Sportske.net, bcmegabasket.net

Ekipa Mega Leksa završila je svoja ovosezonska učešća u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona, pa je prilika i da se podvuče crta i analizira učinjeno.

Beta/ABA liga/Olimpija Ljubljana/Ales Fevzer/Ds
Beta/ABA liga/Olimpija Ljubljana/Ales Fevzer/Ds

Povezane vesti

U intervjuu za klupski sajt, to je učinio generalni direktor kluba Goran Ćakić.

On je zadovoljan učinkom mlade ekipe Dejana Milojevića, koja je u dosadašnjem toku sezone igrala na dva fronta i osim sticanja značajnog iskustva, ponovo uspela da ostvari i zapažene rezultate.

''Osnovni cilj Mega Leksa je razvoj i afirmacija mladih igrača. I ove sezone smo, kao i prošle, bili ubedljivo najmlađi tim ABA lige sa prosekom 21,2 godine po okončanju ligaškog dela sezone. Zanimljivo je da je do dolaska Predraga Samardžiskog najstariji igrač ekipe bio Radosav Spasojević koji je u februaru napunio 25 godina. Tu su i osamnaestogodišnji Kostja Mušidi i godinu dana stariji Vlatko Čančar koji su dobili prvu ozbiljnu šansu u seniorskoj košarci i pokazali da je i zaslužuju'', izjavio je Ćakić.

On je potom ocenio i individualni učinak pojedinih igrača.

''Kabu su prošle godine povrede sprečile da se razvije u punoj meri, ali je ovu godinu do sada odlično iskoristio, prvi je skakač ABA lige i drugi u FIBA Ligi šampiona. Pored nosioca Zagorca i Jaramaza, ekipi su dodatni kvalitet doneli nešto iskusniji igrači poput, Novaka, Rebića, Spasojevića… Svi su svesni da je Mega sjajna odskočna daska za njihove karijere i da kroz rad sa trenerom Milojevićem i stručnim štabom mogu puno da napreduju'', izjavio je Ćakić.

Što se tiče učešća u FIBA Ligi šampiona, Mega Nije uspela da se plasira u nokaut fazu takmičenja, ali u klubu su zadovoljni svojim premijernim nastupima na evropskoj sceni.

''Drago nam je što smo bili deo premijerne sezone FIBA Lige šampiona. To je bilo dragoceno iskustvo kako za igrače tako i za menadžment kluba. Dobili smo sve pohvale od ljudi iz FIBA za organizaciju i na to smo ponosni.

Sa druge strane, svesno smo ušli u rizik da će igranje na dva fronta poremetiti naš već ustaljeni koncept treninga zbog čega su i rezultati u prvom delu sezone bili nešto slabiji.

U nezavidnoj situaciji u kojoj smo se našli u jednom trenutku u ABA ligi, pokazali smo kvalitet i karakter i sa pet pobeda u poslednjih sedam utakmica, završili takmičenje na pravi način. Igranje ABA lige je od izuzetne važnosti za naš klub i drago nam je da smo napravili kontinuitet u postizanju dobrih rezultata'', zaključio je Ćakić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke