U kragujevačkom ''Jezeru'' atmosfera kao nekad, Radnički dobio derbi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.01.2017.
20:29
Izvor: Sportske.net, kkkradnicki.com

KKK Radnički nastavlja sa svojim trijumfalnim pohodom u Prvoj ligi Zapad. U ''Jezeru'' ovog vikenda savladan i lider, pa je u vrhu tabele sve zanimljivije.

kkkradnicki.com/Zoran Đorđević
kkkradnicki.com/Zoran Đorđević

Povezane vesti

U odličnoj atmosferi u kragujevačkom ''Jezeru'', pred oko dve hiljade gledalaca, KKK Radnički je u derbiju 16. kola Prve lige Zapad savladao vodeću ekipu Zlatara sa 75:68 (19:18, 19:19, 17:20, 20:11).

Kragujevčanima je ovo 13. pobeda u sezoni, čime su se na tabeli priključili Zlataru. Isti učinak ima i Klik, dok je Novi Pazar trenutno sa skorom 13-2, pa se među ove četiri ekipe ''krije'' novi prvak ovog takmičenja.

Posle ravnopravnog prvog poluvremena, Radnički je u 26. minutu napravio seriju 7:0 za 53:42, ali nedugo zatim gosti uzvraćaju svojom serijom 10:0, za vođstvo od 57:55.

Ipak, u poslednjem kvartalu Kragujevčani ponovo preuzimaju kontrolu i uz veliku podršku sa tribina dolaze do veoma važnog trijumfa.

Najefikasniji kod Kragujevčana bio je kapiten Šamanović sa 17 poena, ali MVP je Milosavljević sa 16 poena (indeks 22), devet skokova, šest asistencija, pet iznuđenih prekršaja. Osim njih, ''dvocifreni'' su bili i Tešanović sa 12, Beočanin i Arnaut sa po deset poena (i šest skokova).

''Čestitam našoj ekipi na pravoj prvenstvenoj igri, kao i protivnicima koji su pokazali da nisu slučajno vodeći na tabeli. Hvala i publici koja nas je nosila do pobede. Znali smo šta nas čeka, i na parketu, ali i na tribinama. Možda su obe ekipe bile malo opterećenije ambijentom, ali smo se između poluvremena rasteretili.

Masovna poseta i bučna atmosfera je trebalo da "veže ruke" protivničkoj ekipi, ali smo izgleda i mi podlegli. To, međutim, nije opravdanje za jako slabu realizaciju šuta za tri poena, imali smo samo 2/19, što nije na nivou naše ekipe, drastično bolje šutiramo. Srećom, to nije bilo kobno ove večeri, a mora da bude bolje u sledećim mečevima. Zlatar je pokazao da zna šta hoće, kao i tokom čitavog prvenstva.

U trećoj četvrtini smo prelomili, žao mi je što nismo uspeli da značajno uvećamo onih +11 sredinom tog perioda, pa da imamo neku fantastičnu razliku, kao oni u Novoj Varoši, ali za tako nešto su nam nedostajale trojke'',
izjavio je trener Milovanović.

MVP Milosavljević je posebno pohvalio sjajnu atmosferu u ''Jezeru''.

''Na prvom mestu želim da pohvalim atmosferu koja je bila kao nikada do sada. Početak utakmice je bio odličan, videla se želja i volja za pobedom, gradili smo dobro i otvorili par kontra napada.

Imali smo sitnijih grešaka u odbrani zbog koji nismo obezbedili povoljniju razliku. U drugom poluvremenu smo došli do prednost od 11 poena, a onda smo dopustili pad koncentracije, što nas je rezultatski vratilo na početak. Ipak, pokazali smo zrelost, uspeli da prevaziđemo te krizne minute, sabrali smo se i odigrali svi kao jedan, pa smo priveli utakmicu u našu korist.

Čestitam gostima na dobroj igri, a još jednom zahvaljujem navijačima, najpre što su se okupili u ovolikom broju, a onda i što su nam dali snage da pobedimo jakog rivala.

U ime saigrača, pozivam Kragujevčane da na svakoj sledećoj utakmici bude što više navijača i ljubitelja košarke - samo zajedno možemo do uspeha koji želimo i na tribini i na parketu, a to je viši rang dogodine'',
poručio je Milosavljević, a prenosi zvanični klupski sajt.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 29.01.2017
21:44

Баш сам се питао дал ћете да објавите ово. Атмосфера је подсетила на дане када смо пратили Мутин клуб. Ми смо на истоку доминирали са трубама, Црвени ђаволи на нивоу у сваком смислу - победа није смела да изостане... Четири екипе су у конкуренцији за прво место, биће баш тешко до краја!

avatar
Partibrejker
Monday, 30.01.2017
00:56

Svaka čast tako se bodri voljeni klub.Nije bitno u kom rangu igra.Drago mi je i zbog Lončara.