U Himkiju prezadovoljni transferom Lovernja

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.06.2014.
18:41
Izvor: Sportske.net

Posle vesti o transferu Žofrija Lovernja iz Partizana u Himki, oglasili su se i iz ovog ruskog kluba, gde čvrsto veruju da će francuski reprezentativac nastaviti da napreduje i ujedno im pomogne u ostvarivanju klupskih ambicija.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Dileme više nema, kapiten Partizana Žofri Lovernj nastavlja karijeru u ruskom Himkiju. Vest o transferu potvrdio je i Lovernjov menadžer Miško Ražnatović, a nezvanično se saznaje da bi Partizan na ime obeštećenja trebalo da inkasira oko pola miliona evra.

A u međuvremenu su se oglasili i iz Himkija. Generalni menadžer ovog kluba Pavel Aštakov izneo je niz pohvala na račun sada već bivšeg kapitena Partizana, uz nadu da će njegov veliki uspon koji je započeo u Partizanu da se nastavi u njihovom klubu.

''Lovernj je jedan od igrača koji je najviše napredovao u Evropi i za koga su interesovanje pokazali vodeći evropski klubovi, ali i pojedini iz NBA. Zbog toga smo posebno zadovoljni što je Lovernj prihvatio našu ponudu.

Radi se o igraču koji je u protekloj sezoni odlično igrao, a u Evroligi je bio i najbolji skakač. Verujemo da će Žofri nastaviti i u našem klubu da napreduje i da će nam pomoći da ostvarimo naše ciljeve'',
izjavio je Aštakov.

Trener Himkija Rimas Kurtinaitis je takođe veoma zadovoljan zbog ovog transfera.

''Potpisali smo ugovor sa mladim igračem koji mnogo obećava i koji se prošle sezone u Evroligi istakao odličnim učinkom, pogotovo kad su u pitanju skokovi. U tom segmentu igre mi smo imali problema i verujem da će nam dolazak Lovernja pomoći da taj problem rešimo.

On je agresivan, beskompromisan, energičan košarkaš, odličan i u ofanzivnom delu i verujem da bi narednih godina mogao da postane igrač iz onog najvišeg, 'top' nivoa'',
istakao je Kurtinaitis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke