U Dinamiku grme: "Kažnjavate košarku"

Autor: Beta Beta
petak 05.05.2017.
18:16
Izvor: Beta

Košarkaški klub Dinamik saopštio je danas da je kažnjen za prekršaje za koje drugi nisu bili ni prijavljeni i da je time "prevršena svaka mera".

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

"Koristeći svaku priliku da umanje trud koji smo uložili u izgradnju pozitivne priče domaće košarke, 'sistem' projektovan od strane tih organa prevršio je svaku meru. Košarka u Srbiji se igra u ambijentu gde su svi njeni činioci, počevši od klubova, službenih lica, delegata i sudija pod pritiskom. Iz takvog ambijenta se dešava da posle utakmice sa FMP-om bude kažnjen i naš klub, i trener, i delegat i sudije. Svi smo kažnjeni jer igramo košarku", navodi se u saopštenju Dinamika.

Košarkaška liga Srbije (KLS) kaznila je Dinamik sa ukupno 192.000 dinara zbog tehničkih grešaka, nesportskog ponašanja, vredjanja sudije i službenih lica na utakmici protiv FMP-a.

Dinamik je naveo da za najveći probelem smatra to što se "takvim odnosom kažnjava košarka, koja je ovoj zemlji dala mnogo lepih trenutaka", kao i da se to dešava u kontinuitetu.

Kako piše u saopštenju, Dinamik poštuje upravu i igrače FMP-a, kluba koji "po svom kvalitetu sigurno zaslužuje" da igra regionalnu ligu, ali da mu nije potrebna pomoć sudija koje su na prethodnoj utakmici "samo umanjile značaj trijumfa na terenu".

"Ne tražimo alibi, već samo želimo ravnopravan tretman prema svima. Ovde govorimo o različitom tretmanu srpskih klubova koji igraju Jadransku ligu od ostalih. Ovakav klub treba našoj košarci. Srbija ima previše košarkaških talenata da bi svi igrali u četiri najjača kluba. Iz ovakve sredine će izaći igrači koji će u takvim klubovima igrati, pa i u reprezentaciji i dalje u Evropi", dodaje se u saopštenju Dinamika.

Dinamik je pitao da li je cilj organa KLS da direktno ugroze opstanak tog kluba ili da mu pomogne.

"Da li je cilj propozicija da se mere centimetri udaljenosti tribina od terena, oblačenje trenera, istobojnost čarapa igrača ili da obezbede jednak i ravnopravan tretman svih učesnika košarke i time obezbede pogodan ambijent za razvoj iste? O tome treba da razmisli košarkaška organizacija i javnost", piše u saopštenju.

Dinamik je sebe nazvao mladim i ambicioznim klubom, koji postoji dve godine i koji se razlikuje "od odnosa koji su do sada vladali u košarkaškom svetu", a navedeno je da se finansira isključivo iz sopstvenog budžeta i da funkcioniše profesionalno i samostalno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke