U Atlanti igrali "dok se nije smrklo"! Obrni-okreni neki Kari mora na naslovnu stranu!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 30.01.2017.
07:55
Izvor: Sportske.net

Istorijski meč između Houksa i Niksa, krenulo rano pretvorilo se u večernju zabavu. Stef nije igrao, ali jedan Kari se pobrinuo za priču večeri! Vučević blistao preko granice...

AP Photo/Darren Abate
AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Kako vam zvuči četiri sata košarke?

Baš toliko su odigrali Houksi i Niksi u Atlanti. Trebalo je da bude matine, završilo se u večernjem terminu.

Četiri produžetka, 68 minuta, sam Pol Milsap je igrao sat vremena, dao 37 poena, na kraju i okončao stvari u Džordžiji, donevši važnu pobedu Houksima.

Njegova reakcija?

"Bilo je zabaano i naravno nadam se da neću nikad više ovo iskusiti"
, rekao je Milsap.

Čak pet igrača su završili meč zbog šest penala, Entoni, Hauard su bili među njima. Karmelo je dao koševe za produžetak, onda uspeo da pogodi za drugi "overtajm", ali je poslednja dva gledao sa klupe jer je dobio šestu ličnu. Meč je završio sa 45 poena. Ovo je bils prva utakmica Niksa sa četiri produžetka od 1951. Tada su poraženi u Ročesteru. Atlanta je igrala pre nekih pet godina četiri produžetka protiv Jute i dobila utakmicu.

Voriorsi su iščupali pobedu u Oregonu, Kevin Durant je ubacio 33 poena i imao 10 skokova u napetom meču u kome je Tarner promašio trojku i šansu da izbegne metlu, Golden Stejt je dobio Portland sva četiri puta u sezoni.

Domaći su bili na -10 na startu poslednje četvrtine, ali su se vratili par puta u finišu, ali je pobeda otišla u Kaliforniju. Treba reći da su gosti bili bez Stefa Karija u ovom meču, kod domaćih MekKolum 28, Lilard 19 poena.

Stefa nije bilo, ali se brat Set radovao u teksaškom derbiju. Dalas je iznenadio Sparse, Set Kari ubacio 24 poena, imao 10 skokova i 5 asistencija, pa su gosti neočekivano slavili. U stvari, kako San Antonio igra kod kuće ove sezone ovo se ne može podvesti pod čudo. Gosti su se vratili sa -15 i dobili u San Antoniju prvi put od 2010. godine. Kavi Leonard sa 24 poena nije pomogao timu koji je prošle godine dobio 40 od 41 meča kod kuće, a ove godine već izgubio šest puta pred svojim navijačima.

Čikago je konačno pobedio, slavili su protiv Siksersa, Batler se vratio u petorku ubacio 28 poena, Robin Lopez odličan sa 21, pa su Bulsi pobedu ispod 50%. Sada ih čekaju iskušenja, idu na turneju od šest mečeva. Kod gostiju u odsustvu Embida, Iljasova je ubacio 31 poen, najviše u sezoni.

Iznenađenje u Kanadi, Orlando je šokirao Toronto, niko nije očekivao novi poraz kod kuće i šesti u sedam mečeva. Režina Nikole Vučevića, 25 poena, 10 skokova i 5 asistencija, ne staju njegove glasine o prelasku u Boston, ako je želeo da se preporuči glavnom rivalu Reptorsa na Atlantiku, uspeo je.

Pre samo dve večeri Medžik se obrukao baš u Bostonum sada su odigrali mnogo bolji meč. Kod domaćih sa 22 poena vratio se DeRozan, ali je posle sjajnog  starta, Toronto u velikoj krizi. Simbolički nekako je takva bila i ova utakmica, serijom 21:2 je Orlando završio poluvreme. Seriju mečeva u gostima Medžik završava večeras u Minesoti.



Indijana je ponovo pokazala koliko je dobra kod kuće, Pejkersi su slavili protiv Hjustona uz 33 poena Pola Džordža. Na ruku im je išla očajna partija Džejmsa Hardena, koji je ubacio 15 poena, ali samo 3 od 17 šuteva. Džordž je na nekadašnjem nivou, četiri meča zaredom je dao više od 30 poena, isključio Hardena u odbrani, Roketsi su delovali umorno, ovo je bio poslednji meč njihove turneje od pet utakmica. Kao da su jedva čekali da se završi i da odu za Teksas.

Vašington nastavlja da deli lekcije, dobili su i Pelikanse u gostima i pored 36 poena i 17 skokova Entonija Dejvisa. Džon Vol je uz 18 poena imao čak 19 asistencija (izjednačio rekord karijere), Vizardsi su dobili četiri meča u nizu, sada se vraćaju u svoju dvoranu gde imaju strašan skor, biće favoriti protiv Niksa.

U prvom meču dana Klivlend je lako izašao na kraj sa Oklahomom, o tome čitajte ovde.

Rezultati:

Portland - Golden Stejt 111:113
San Antonio - Dalas 101:105
Čikago - Filadelfija 121:108
Toronto - Orlando 113:114
Indijana - Hjuston 120:101
Nju Orleans - Vašington 94:107
KLivlend - Oklahoma 107:91
Atlanta - Njujork 142:139 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke