Turski Kup - Galata poslednji polufinalista!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 16.02.2017.
21:21
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Galatasaraja slavili su u istanbulskom okršaju 1/4 finala turskog Kupa, protiv Darušafake.

Beta/AP Photo/Axel Schmidt
Beta/AP Photo/Axel Schmidt

Povezane vesti

Izabranici Engina Atamana uspeli su da se plasiraju među četiri najbolje ekipe u ovogodišnjem izdanju Kupa Turske, kako su u "Abdi Ipekči" areni savaladali još jednog turskog Evroligaša, ekipu Darušafake.

Na kraju je bilo 77-71 za Galatu, utakmica je bila poprilično izjednačena, ali su Atamanovi košarkaši bili skoncentrisaniji u poslednjem kvaratalu, te su zasluženo izborili plasman u narednu rundu.


Blistao je u pobedničkom sastavu Tibor Plajs sa 19 poena i 12 skokova, a u pratili su ga Sinan Guler sa 17 poena, šest skokova i šest asistencija, kao i Blejk Šilb sa 14 poena.

Dvocifren je u ekipi Galate bio još samo Ostin Dej sa 12 postignutih poena.

U poraženom sastavu, gotovo sam je igrao Bred Vonamejker koji je postigao više od trećine poena Darušafake. Meč je završio sa 24 poena i sedam skokova, pratili su ga Klejburn sa 12, kao i Dairis Bertans sa 11 poena.

Galatasaraj će u borbi za finale igrati sa Banvitom, koji je danas bio bolji od Bešiktaša, dok drugi polufinalni par čine Anadolu Efes (savladali Fener u 1/4 finalu) i Pinar Karšijaka koja je izbacila Trifunovićev Jesilgiresun.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke