Turci traže naslednika Bobija Diksona

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.09.2017.
14:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaški savez Turske prionuo je na posao odmah nakon ispadanja reprezentacije u osmini finala EuroBasketa.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Domaćin tekućeg Evropskog prvenstva u košarci završio je takmičenje u osmini finala pošto je naleteo na branioca trofeja i reprezentaciju kojoj kvalitativno nije mogao da parira.

Turci jednostavno nisu imali potencijal za nešto više od plasmana u elimnacionu fazu, a jedan od razloga je i taj što je nekoliko bitnih igrača, među kojima i Bobi Dikson, otpalo sa spiska iz različitih razloga.

Amerikanac sa turskim pasošem propustio je Evropsko prvenstvo zbog povrede kuka i izgleda da u budućnosti neće moći da računa na sigurno mesto u reprezentaciji Turske.

Košarkaški savez Turske dao se u potragu za igračem koji bi prihvatio državljanstvo te zemlje i poziv u reprezentaciju.

Specijalizovani portali danas pišu da su potencijalni kandidati košarkaši koji će u narednoj sezoni igrati u turskoj Super ligi, Bred Vonamejker (Fenerbahče Doguš) i Skoti Vilbekin (Darušafaka).

Predstavnici Košarkaškog saveza Turske otpočeli su pregovore sa pomenutom dvojicom igrača, a prednost će, u slučaju da prihvati ponudu, dobiti novi član Fenerbahče Doguša Bred Vonamejker koji se ovog leta preselio u redove aktuelnog prvaka Evrope iz Darušafake.

Turke u nastupajućem periodu, kao i ostale evropske reprezentacije, očekuje učešće u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini.

Turska će u prvoj fazi kvalifikacija igrati u Grupi B sa Švedskom, Letonijom i Ukrajinom ali nakon toga sledi mnogo veće iskušenje jer će se u Grupi I ukrštati po tri prvoplasirane reprezentacije iz Grupa A i B. U Grupi A igraće Španija, Slovenija, Crna Gora i Belorusija što u nekoj realnoj projekciji znači da će u Grupi I nastupati reprezentacije Španije, Slovenije, Crne Gore, Letonije, Turske i Ukrajine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Tuesday, 12.09.2017
19:38

Hahaha cim sam procitao naslov odmah sam pomislio na igrace iz Darusafake i evo, obojica su igrala za Darusafaku. Nzm koji je bolji igrac ali Turci verovatno zele sto vise igrace iz Fenera, kao da samo on postoji

avatar
wsaydxert
Tuesday, 12.09.2017
16:39

Ovo pod hitno treba zabraniti!!!

avatar
Maximovic
Tuesday, 12.09.2017
15:25

Smesno. Ja razumem ako neko dobije drzavljanstvo zbog igranja u ligi pa i da zasluzi poziv u reprezentaciju. Ali da delis pasose samo da bi ti igrali u reprezentaciji je smesno.

avatar
SERBON
Tuesday, 12.09.2017
15:10

Odvratno mi je ovo što stranci mogu igrati za reprezentaciju. Da su rođeni u toj zemlji pa ajde ali ovako...retke su reprezentacije na ovom Evropskom koje nemaju stranca (crnca) u ekipi i to su naravno one slabije plasirane. Tako može i Švajcarska da plati deset Amerikanaca i postana jedna od najjačih ekipa u Evropi. Bolje da ništa ne osvajamo nego da spadnemo na to. Ali na sreću osvajamo a nadam se da ćemo i dalje.