Turci otkrivaju, Zvezda dovodi ''džezera''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.08.2017.
17:42
Izvor: Sportske.net

Srpski šampion već je angažovao nekoliko pojačanja ovog leta, ali spisak još nije zaključen. Najatraktivnija imena se tek očekuju.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Ono što se ovog vikenda pojavilo u medijima na tu temu, jeste informacija potekla iz Turske, kako je Zvezda navodno zainteresovana za novog košarkaša Jute Džez Najdžela Vilijams-Gosa!

Ovaj 23-godišnji momak izabran je kao 55. pik na ovogodišnjem draftu od strane ''Džezera'', ali se očekuje da narednu sezonu odigra u nekom evropskom klubu.

Zvezda bi to mogla da iskoristi ovog leta i pojača konkurenciju na poziciji plejmejkera, gde joj je neophodan još jedan kvalitetan igrač.

Vilijams-Gos je dve sezone nastupao za Univerzitet Vašington, a prošlu je odigrao u dresu Gonzage, gde je ostvario odličan učinak od 16.8 poena, 4.7 asistencija i šest skokova po meču.

Pre četiri godine je sa U19 reprezentacijom SAD osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Češkoj, gde je takođe imao zapažen učinak.
-


-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 06.08.2017
18:32

Turski Bog istine javlja zapravo, kada nesto taj pogodi, tada kisa u pustinji padne....Jeste ipak Wil-Gos na radaru, ali momak koji dolazi sa koledza predstavlja poveci rizik da bude prvi plej kod Evroligasa...Nema ni minut u razvojnoj ligi, izabran je na draftu od strane Jute, koja ce ga poslati u svoju Salt Lake Stars filijalu, ako eventualno procene da je kalibar za razvoj, i eventualno za sansu u futuri da se prekomanduje u NBA tim...najverovatnije ide taj u Kinu, ili u neki manji evropski klub, mozda u Italiju koja je prepuna ovakvih.... Cetvorka koja se snima je daleko vece ime, dosta kvalitetna opcija, malo i preskupa, dok centra smo zavrsili prakticno, ocekuje se parafiranje na vise godina....Bice to odlicno skockan tim, samo plej mora biti neki iskusniji....

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 06.08.2017
18:14

Fizikalije su mu vrhunske. Moze ledjima da igra protiv svakog pleja u Evropi. Dobar defanzivac, sut skripi za 3, poludistanca odlicna.

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 06.08.2017
19:14

Slazem se da ima predispozicije, moze i ume, ali postoji nesto sto se zove prelazak na visi nivo, ipak on dolazi sa Gonzage bato, bez ikakvog iskustva, sve mu je ovo novo, a EL je sve sve, samo ne laka, sa laganim igracima, jer to je visi nivo, i za to sam ipak da bude neko iskusan i ozbiljan...Jedan Wanamejker bi ga otresao sa sve Simanicem na ledjima recimo...Protiv Heketa i Slukasa isto se ne bi lepo proveo u oba pravca, da ne nabrajam druge, ima ih dosta protiv kojih ne bi mogao ili da se spusta ledjnom igrom, ili da ih pretrci, a o iskustvu da ne govorim, kako bi se snasao sa premazanim takvim igracima...Nije ovo ko u igrici, ozbiljna je ovo prica sto se tice elite...ipak, cenim vas entuzijazam sto se tice mladjarije sa koledza :D

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 07.08.2017
14:52

@sad il nikad, Upravo na tog centra i mislim, jako blizu je sve, Bamberg zeleo ga na pozajmicu, ali mi nudimo ipak status prvotimca i munutazu...Pokusavamo da iscimamo procente od sledece prodaje, umesto 100k izlazne klauzule u slucaju da ga trazi evroligas, i pored toga se pokusava dogovoriti trogodisnja saradnja...E sad, izgleda da nam se otvorilo za Muslija, koji je imao solidnu sezonu u Unikahi...dakle sasvim neocekivano po meni, ali dolaskom Agustina, (pre toga doveli jos nekog) oni imaju 4 centra sad, od cega 3 iskusna, izgleda da ce da se rese upravo Muslija, barem tako pricaju Spanci...On je nama svakako dobra domaca opcija i zato se sad vaga ponovo...Sto se tice pleja, ovaj sa Gonzage je zanimljiv samo kao prospekt za napredak i prodaju, kao neko ko moze parafirati visegodisnji ugovor, pa zbog toga, ali po meni ne donosi trenutno potrebni kvalitet...Bira se dakle izmedju Wil-Gosa i jednog madjionicara za asistencije, pnr specijalista koji ima izlaz iz ugovora i to bez klauzule cak, po meni savrsena opcija...Cetvorke koje se skautiraju su bukvano na isti kalup, neke Milerolike brze, suterske....naredna 3 pojacanja koja jurimo moramo da uklopimo u budzet, svaki detalj je bitan, umetnost je kako cemo ovo izvesti, igra nerava...

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 07.08.2017
10:06

Fizikalije su mu dobre ali na koledz nivou, na El nivou su manje vise prosecne. Ne moze da izkreira sebi sut, nema balansa tokom ulaza, sut solidan (za 3 los), razigrava dobro ali opet ispod nivoa Jovica ili Vilia itd. Dobro si rekao to za prelazak u Evropu, po mom misljenju treba da se trazi igrac iz razvojne lige (mnogi misle da je to sito sto i koledz kosarka a blage veze nemaju) , kao drugu opciju (u slucaju da ne nadjemo igraca tamo) treba pogledati po Ek ekipama i naci proverenog igraca, poslednja opcija je traziti u ligama sa jakim strancima (Italija,Nemacka,Turska itd.) Dovesti nekoga sa koledza da nam bude prvi plej je samoubistvo i ne verujem da razmisljaju u tom pravcu. Vidim gore da pominjes da smo zavrsili centra, ako mislis na Lesorta iskreno se nadam mada mislim da je do sada trebalo da bude potvrde.

avatar
Dolina cupova
Monday, 07.08.2017
06:09

Da igra ledjima protiv svakog pleja u evropi...ledjima? Ajoj...

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 06.08.2017
20:22

Deluje mI da bi uneo I Slukasa I loptu u kos xd Videcemo...Plej je najbitniji deo ekipe, ne treba da se zuri.

avatar
Lakarijee
Sunday, 06.08.2017
18:07

Bice ovaj dobar :)