Turci imaju novog selektora

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.01.2017.
10:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaški savez Turske imenovao je u četvrtak naslednika Ergina Atamana koji će predvoditi mušku nacionalnu selekciju na ovogodišnjem Eurobasketu.

tbf.org.tr
tbf.org.tr

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Turske dobila je danas novog selektora, pošto je Savez imenovao Ufuka Saridzu (44) za naslednika Ergina Atamana.

Bivši košarkaš Efes Pilsena, Ulkera, Pinar Karšijake, Darušafake i Bešiktaša dobio je mandat do završetka Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, što govori da su Turci rešeni da u narednom ciklusu naprave velike stvari.

Ufuk Saridža će paralelno sa selektorskom funkcijom nastaviti da radi kao trener Bešiktaša pošto Savez nije zahtevao da napusti klub, niti su čelnici istanbulskih crno-belih pravili problem oko preuzimanja nacionalnog tima.

Novi selektor Turske vezan je ugovorom za Bešiktaš do leta naredne godine, nakon čega bi trebalo da se posveti isključivo radu u reprezentaciji.

Podsećamo da je Turska jedan od domaćina ovogodišnjeg Eurobasketa, koji još biti održan u Finskoj, Rumuniji i Izraelu.

Reprezentacija Srbije nalazi se u istoj grupi sa Turcima pa ćemo Ufuka Saridžu i njegov tim imati na megdanu već 4. septembra u okviru 3. kola Grupe D.

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MDzemail
Thursday, 19.01.2017
17:06

Sa Radonjom jedan od najboljih mladih trenera. Se Pinar Karsijakom pre dve sezone razbio Efes i Fener i pokazao Zocu i Ivkovicu kako se vodi ekipa.