Turbo Vestbruk, Dragićev debi, Ostin igrao za ćaleta!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 22.02.2015.
08:50
Izvor: Sportske.net

Rasela Vestbruka drži zanos Ol-Star trofeja, Slovenac odigrao prvi meč za Hit, rekord Riversa juniora za očev tim!

Beta/AP Photo/Chris Keane
Beta/AP Photo/Chris Keane

Povezane vesti

Durant ponovo nije bio faktor u pobedi Oklahome. Tačnije, nije ni igrao.

Tander je odneo pobedu iz Severne Karoline predvođen Raselom Vestbrukom koji je uz 33 poena, imao 10 skokova i 7 asistencija.

MVP Ol-Star meča je u velikoj formi, u četvrtak je protiv Mavsa ubacio 33 poena i imao 10 asistencija.

Ovo je peta pobeda u nizu za Oklahomu koja je čini se jača nakon trejdova, od novajlija se istakao Kanter sa 10 poena i 13 skokova na derbiju.

Šarlot je parirao, ali oni su redovna mušterija za Oklahomu, izgubili su 9 uzastopnih mečeva protiv Tandera.

Di-Džej Augustin je na svom debiju završio sa 12 poena, pogodio je ključnu trojku u poslednja dva minuta.

I kod Šarlota debi i to kakav, Mo Vilijams je stigao u Karolinu iz Minesote, ubacio je 24 poena i imao 12 asistencija, šutirao je trojke 5 od 10, a na ovom meču je prešao magičnu granicu od 1000 trojki. Ipak, nije pomoglo, pobeda je pripala gostima.

Raptors Rockets Basketball

Noć posle sjajne pobede u Atlanti, Toronto je ostao bez daha u Teksasu. Delovali su bezvoljno i umorno, odlučujući podsticaj domaćinu dao je Kori Bruer, ubacio je 26 poena, imao 10 skokova. Rezervista Hjustona je bio tajno oružje kouča MekHejla koji je bio zadovoljan pristupom tima, za razliku od prethodnog meča i bolnog poraza od komšija Mavsa.

Odlučila je treća četvrtina, tada se razigrao "Bradonja", ubacio je 16 od svojih 20 poena u tom periodu, Roketsi su otišli na +15 i priča je bila brzo gotova. Kanađani su napravili čak 23 greške na ovom meču.

Suns Bulls Basketball

Pau Gasol je dominirao u "Junajted centru", Bulsi su dobili "nove" Feniks Sanse. Kod gostiju je debitovao Brendan Najt, i to sa klupe, ubacio je 13 poena. Gasol je predvodio Čikago sa 22 poena i 14 skokova, a Feniks je izgubio sedmi put u osam mečeva, iako su šutirali 53%. Imali su šansu u finišu, spustili se na -2, pedesetak sekundi pre kraja, uzvratio je Gasol. Sansi su pogodili trojku za poen minusa, ali su Rouz i Batler imali mirnu ruku u penal završnici i svoj tim doveli do trijumfa.

Pelicans Heat Basketball

Daleko od Čikaga, na sunčanom jugu, debitovao je doskorašnji lider Feniksa, Goran Dragić. Slovenac je ubacio 12 poena u ne baš impresivnoj partiji, a Majami je izgubio od Nju Orleansa kod kuće. Nije pomoglo ni 16 skokova Vajtsajda, udarac za tim je vest da će Kris Boš zbog problema sa krvnim ugrušcima propustiti ostatak sezone.

Ni Pelikansi nisu mogli da se raduju pobedi, Entoni Dejvis je ponovo povredio rame, a Rajan Anderson koleno.

Da se vratimo Dragiću, tri sata pred početak meča je dobio dozvolu da igra, jasno se videlo da će biti potrebno vreme, studirao je akcije do pred sam početak. Ali, bez Boša, Majami ne izgleda kao tim sposoban da napravi neke veće stvari i ako stigne do plej-ofa.

Kings Clippers Basketball

Posle pobede na debiju, Džordž Karl je sa Kingsima doživeo ubedljiv poraz u El-Eju. Klipersi su lako stigli do trijumfa, meč će pamtiti Ostin Rivers koji je sa 28 poena postavio rekord karijere. Njegov otac na klupi, Dok Rivers je tako sa Klipersima stigao do četvrte pobede u nizu. Naravno, nema povređenog Grifina, pun doprinos dao je sa klupe po običaju Kroford sa 23 poena, dok je Džej-Džej Redik ubacio 24. Klipersi su drugu četvrtinu otvorili sa 23:4, posle toga su uglavnom držali veliku prednost, najveća je u jednom trenutku bila +37. Omri Kaspi je kod gostiju imao čak 17 skokova, Kazins je završio sa 21 poenom, ali lošim procentom šuta.

Rezultati:

Majami - Nju Orleans 91:105
Šarlot - Oklahoma 103:110
Hjuston - Toronto 98:76
Čikago - Feniks 112:107
Klipersi - Sakramento 126:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke