Trojka lek za "Zoroa", Portlandova tužna pobeda...

Autor: Boris Jovanović
petak 06.03.2015.
09:13
Izvor: Sportske.net

Noćas na programu dva meča, maskirani čovek terorisao i Bulse, ali je meč dobio neočekivanog junaka. Gorak ukus pobede za Blejzerse...

Beta/AP Photo/David Banks
Beta/AP Photo/David Banks

Povezane vesti

Rasel Vestbruk nije napravio peti tripl dabl u nizu, ali je brojao do 43. Nedostajala su mu dva skoka i tri asistencije.

Ipak, fantastični plej je pognute glave napustio teren, potez večeri pripada Itvejnu Muru koji je pogodio trojku dve sekunde pre kraja i utišao "Grmljavinu".

Čikago je uspeo da se vrati u meč, kasnili su sedam poena na startu poslednjeg peorida, bilo je -4 na ulasku u poslednji minut, ali je odlični Mirotić ubacio trojku, a onda i dva bacanja, posle Vestbrukovog šuta.

Na kraju, domaćin je išao na Gasola koji je asistirao Muru, trojka za pobedu.



Mirotić je ubacio 26 poena, Gasol 21, uz 12 skokova. Noa je uhvatio 12 lopti i prešao granicu od 5000 skokova.

Portland je stigao do pete pobede u nizu, ali ona ima gorak ukus. Ostali su bes Veslija Metjusa koji je pokidao Ahilovu tetivu i završio sezonu.

Inače, domaćin se odlepio u drugom poluvremenu, Oldridž je ubacio 17 poena i imao 12 skokova, Batum dodao 15, i 12 skokova, gostima nije pomogao povratak Tajsona Čendlera. On je završio sa 4 poena i 14 skokova.



U drugoj četvrtini gosti iz Teksasa su postigli samo 13 poena, najmanje u sezoni. U nedelju nastavljaju mini turneju, sledeća stanica je Pacifik, u pitanju su Lejkersi, mogao bi da se vrati Čendler Parsons, a rival je po meri da se stigne do pobede i pokuša proboj na tabeli Zapada. Mavsi su šesti, nije im daleko ni Portland koji je treći, ali moraju da se osvrću iza sebe, jer ni pratioci nisu daleko.

Portland večeras čeka teško iskušenje protiv Voriorsa u Ouklendu.

Čikago - Oklahoma 108:105
Portland - Dalas 95:74

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke