Trojica iz FMP-a stižu u Zvezdu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 22.07.2017.
17:28
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Crvena zvezda će na čelu sa novim trenerom Dušanom Alimpijevićem krenuti u napad na trofeje sa mladim snagama.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde ostala je bez nekoliko najvažnijih igrača iz prethodne sezone, otišli su Simonović, Dženkins, Mitrović, Jović, Gudurić, Volters i Tompson, baš kao i trener Radonjić, pa je na novom treneru Dušanu ALimpijeviću veliki i veoma težak zadatak sastavljanja ekipe koja će ponoviti uspehe od prethodne sezone.

Ni Bolden neće biti u ekipi, iako se očekivalo da bude nosilac igre, pošto je potpisao za Makabi.

Ipak, ono što se očekivalo, ekipa Crvene zvezde će biti pojačana košarkašima koji su prethodnu sezonu nastupali u FMP-u iz Železnika, a to su Dejan Davidovac, Aleksa Radanov i Stefan Lazarević, prenosi "Informer".

Aleksa Radanov igra na poziciji niskog krila, može da odigra i kao bek, smatraju ga veoma talentovanim košarkašem i sigurni smo da će činiti budućnost Crvene zvezde. Dejan Davidovac je prethodne sezone bio jedan od najboljih igrača FMP-a iz Železnika, ima 22 godine i trebalo bi da bude zamena za Luku Mitrovića, dok Stefan Lazarević ima 21 godinu i igra na poziciji beka šutera.

Alimpijević je sarađivao sa svima njima u FMP-u, veoma je dobro upoznat sa njihovim kvalitetima i nema sumnje da će ih izvesti na pravi put kroz Crvenu zvezdu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

46 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jovan Petrovic_fb
Friday, 28.07.2017
09:02

I Zvezda propada isto ko i Partizan. Ispasce na kraju da su nam klubovi jaci u fudbalu, sto nikad nije bilo.

avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 23.07.2017
08:00

Apić? Po meni veliki potencijal.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Saturday, 22.07.2017
20:18

Ništa, neka se gradi novi tim pa kako bude. Samo trener da bude pogodan. Dobro je što je doveo igrače koje zna tj trenirao ih je. I Žalgiris je prošle godine krenuo sa klincima koji i te kako deluju dobro. Gledao sam ih u Beogradu, pretrčali su nas i biće. jako opasni kad malo stasaju. Budimo realni i Partizan je ostvarivao uspehe na konstantno nove mlade snage sa par dobrih stranaca uz Vujoševića koji je izvlačio 200% iz igrača. Znao je da ih napali i naučio da igraju bez respekta, sa mnogo zdravog bezobrazluka, plus Pionir koji je uvek goreo i davao neophodan adrenalin

avatar
indija durot
Saturday, 22.07.2017
18:58

Radanov ce putem bogdana i gudure.davidovac veci potencijal od mitrovica,laza odlican suter..

avatar
Trueman
Saturday, 22.07.2017
22:37

Davidovac nije ista pozicija kao Mitrovic da je novinar koji je ovo pisao gledao samo finale KLS shvatio bi, Lazarevic uopste nije suter, covek ima katastrofalan sut, ali igra odbranu vrlo dobro. Radanov jedini covek koji moze nesto da napravi.

avatar
indija durot
Sunday, 23.07.2017
03:57

Budi onda trener kad sve znas.ili prorici sudbine kao vanga

avatar
Trueman
Saturday, 22.07.2017
22:39

Davidovac ne igra na istoj poziciji kao Mitrovic, da je autor teksta gledao bar finale KLS znao bi to. Lazarevic nije suter, sta vise covek ima los sut, bilo je utakmica kada je pogadjao, ali igra odbranu bas dobro i tu moze da napreduje. Radanov je jedini koji moze da uradi nesto.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 22.07.2017
18:53

Za sada neka ideja je ovakva, i tim je sasvim solidan, pritom nije skup i najverovatnije dovoljno je dobar za odbranu svih trofeja.n1. Stranac- Radanov- Rakicevic n2. Jaramaz- Laza- Dobric, n3. Danga- Lazarevic- Davidovacn4. Stranac- Stefan Jankovic (suska se, igra 4/5) - Simanicn5. Stranac- Bjelica. nEventualno da se jos jedan visoki igrac dovede pored navedenog, kao 15-ti u rotaciji...Tri stranca koja cemo dovesti ne moraju biti nesto posebno, najvise ce se izdvojiti za plej poziciju, samo od transfera smo uzeli 2.3m, imamo za toliko. Ovaj tim je i vise nego kadar da osvoji sva 4 trofeja ovde, dakle Abu-Superkup-Kup-KLS, momentum reseta je savrsen sto se vise razmislja o tome, Cedevita sada dosta menja ekipu, odlaze im najbolji poput Bilana, Babica...Futura nista posebno, Cibona bice dobra, ali ne moze sa visom klasom kao sto je Evroligas poput nas, ostali su jos slabiji i nece imati konstantu...Kup i Kls imaju konkurenciju malo jacu od kisele vode, tako da ovde bicemo favoriti da osvojimo sve, a u EL videcemo, nikad se ne zna, crpimo energiju od punih Arena, Pionira, dobre odbrane, zelje i truda, bicemo solidni i tamo, vreme ce pokazati....

avatar
Džon Rambo
Saturday, 22.07.2017
20:30

A što si ti promenio sliku je li

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 22.07.2017
23:26

Jaramaz nece doci u Zvezdu nikako, decko se razboleo mozda bude pauzirao i celu polusezonu a ionako je plej a ne dvojka. Jankovic nece ni u Zvezdu ni u Partizan u to sam siguran, Lazarevic je vise 2 nego 3 i na 2 ce obavezno neki stranac (onaj Amerikanac suter najverovatnije). Ocekujem pojacanje na svakoj poziciji ako hocemo iskorak, ako ne onda pojacanja na 1, 4 i 5 ali to je malo verovatno. Najbirnije je da Alimpije sastavlja tim a ne Cova i Misko.

avatar
Sasa SS
Saturday, 22.07.2017
18:17

Jos da uzmu četvoricu iz Surčina i dvojicu iz Aleksinca pa da ne brinemo za Final four.nČudi me da ne vrati Filipa, škripi spolja!

avatar
Milan Antunovic
Sunday, 23.07.2017
10:58

Tim za srpsku ligu....neka se tamo uigravaju pa kad porastu u Evroligu....nema nista od CZ.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 22.07.2017
18:08

Ocekivano, moraju i mlade snage da budu prisutne, ne samo zbog manjeg budzeta, vec i vreme im je. Radanov je blago koje imamo, zlatni decko koji ce biti projektovan za sledecu veliku prodaju, pokazace veliki kvalitet samo da ima kontinuitet, jer zbog raznih povreda nije imao konstantu. Pokriva 3 pozicije, moze biti novi Jovic veoma lako, ima veliki upside....Lazarevic je uz Radanova potvrda da ce odbrana i dalje da se pika, celicna vrata sistem prve defanzivne linije... novajlije ucice zanat od najboljih, tu su Laza-Danga kao vrhunski defanzivci i igraci sistema, i uz Dobrica to deluje odlicno na tom planu...Davidovac je veoma inteligentan igrac, odlicno povezuje redove, i moze biti jako koristan, ono sto je Babic kod Vitamina to je Davidovac bio u FMP-u....

avatar
mosala1983
Saturday, 22.07.2017
18:48

шта ти стално паметујеш. Када се причало да млађи играчи треба имају већу минутажу ти си ћутао јер су само титуле битне. е па и даље су битне титуле ко шиша клинце. Тејић преседео две године. Ракићевић и Симанић махали пешкиром целу годину, јер се храбри тенер наосвајао титула напунио ормарић. Сада од једном прича о млађим играчима. Личи на ову причу о новом моделу у фијату. Тј замазивање очију. Живи били па видели. Нисам баш сигуран да ће бити подмлађивања. Пре ћемо гледати плејаду амера чини ми се. Стандарна српска прича после битке сви генерали. ви клинци бежите из клуба какав је звезда, мега може.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 22.07.2017
19:36

Veoma dugo smo trpeli losu psihu i nezalaganje Tejica, pa cak i na treningu, veoma dugo...jos duze smo izigravali ludake sa Rebicem, mnogo dugo, 4 godine duge, za koga je jasno da mu je limit neka Manresa tamo zbog predispozicija, kao i Cvele sto je ogranicen istim, imaju sad minutazu svog sveta i igraju u klubu bez obaveza i pritiska, i opet nista uraditi nece, pitacu vas ja...dok Simanic je dete bukvalno i tako se i ponasa, tek je punoletan, sa ogromnim manama, izrazito malom kilazom, bez igre pod kosem, bez pivota, igre ledjima, nista tamo...protiv Spanaca na prvenstvu pucao 11 trica bre, ispucava se stalno, je l to normalno? Ne sme da udje protiv vrsnjaka u reket, a kamoli protiv evroligaskih zveri i raznih Danstona, da dobije fobiju i strah da mu uleti u kosti. A i razni Lesici u Abi bi ga olesili lagano, licno sam gledao, u Pioniru svaki potez se jasnije vidi, kao i njegova nesigurna faca... Od ostalih klinaca forsirao se Mitar maksimalno, i bivao je odlican do strasne povrede, posle onako, na periode solidan, branio sam Luku, ponosan na njega bio. Gudura se isforsirao igracki, Radonja je licno zeleo da stvori igraca od njega, i nekoga koga ce klub prodati. Dobricu je trebalo vremena, ali dobio je priliku i iskoristio..Ako zelite iskljucivo razvoj da gledate, bez trofeja i uspeha, imate Megu pa izvolte, oni imaju sapu na sve talente u zemlji i mnogo sire, pa vidim kako cvetaju, svaki drugi talenat im propadne, izgubi se, zavrsi u nekom Arisu. Gde su sad ti razni Miljenovici forsirani, opaki talenti svojevremeno, da li znate? Lako je pricati, sta rade drugi, koliko su drugi osvojili, nista -a mi deset trofeja, rvali se sa Cska u Moskvi na jednu loptu u cetvrtfinalu, a oni u zadnjih 5 godina samo jednom godisnje gube tamo i to jedva, a mi smo ih imali u najvaznijem trenutku, mislite li da bi to sa klincima uradili? Prosle sezone u EL smo ostvarili 7 uzastopnih, gde se redom menjali Cska-Real-Fener-Pao i drugi, mislite li da je to tek tako, i sa mladjima to moze...Uzdrmali smo citavu EL kako nije jos od Jugoplastike niko uradio u regionu, mogli do 18-20 pobeda lagano da smo formirali tim na vreme, i da nas na kraju zaobisle visemesecne povrede, pogotovo najbitnijeg igraca Jovica, i vi ne znate to da cenite, trazite dlaku u jajetu....

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 22.07.2017
18:04

Otisli su svi najvazniji igraci osim Branka Lazica. Tesko cemo sledece sezone sa omladincima, treba da stignu bar tri proverena igraca.

avatar
indija durot
Saturday, 22.07.2017
19:00

Pa stice ne brini.....

avatar
noname
Saturday, 22.07.2017
17:56

mocno, nema sta ! :-))

avatar
MilošPB
Saturday, 22.07.2017
20:56

Vas su otresli 2:0. Ako nisi primetio, ne brinemo mi za ABA, KLS i Žućka. Mi gledamo kako da ne budemo vreća za udarce kao neki.

avatar
Saturday, 22.07.2017
17:45

F4 je realna opcija 100% ... dajte neku privatizaciju sa Kosova da se pojaca budzet ...

avatar
indija durot
Saturday, 22.07.2017
19:00

Idi malo vozaj se trolom

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 22.07.2017
19:13

A odakle vama za budzet sine? je l ima neko odgovor od vas ili u glavi nista, samo znate hvala da kazete, MTS, Nis, Telekom, Aerodrom i drugi, da vam ne sipaju dr sponzori imali bi ste nulu od budzeta i to vec jako dugo tako, jer nemate nista realno, apsolutnu nulu, a ovde furate cinizam, trolujete teme, bulaznite nesto....Mi od EL imamo milionce cisto (pobede i tv prava), 1.5m vucemo kroz sezonske, ulaznice, clanske karte, donacije, artikle. Preko 2.3m uzeli od transfera itd....imamo dosta toga, a vi nista, i nemate srama da dolazite ovde, bez argumetacije i normalnog razmisljanja, bitno je da ste se zapustili, zadnji put pre 10god potrcali i slikali se ispred kanjona nekog sa salom i vi ste mi veliki rasni poznavaoci i navijaci, vredjate sportiste, sampione zemlje, sramote jedne, to je vasa kultura....

avatar
Emperador(2018)
Saturday, 22.07.2017
17:44
avatar
Edi Juve Sjen
Saturday, 22.07.2017
17:38

Napadamo evroligu