Trio Mege i "Zvezdina nada" na ovogodišnjem NBA draftu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 31.03.2017.
17:33
Izvor: Sportske.net

Prema rečima Miška Ražnatovića, trojica košarkaša Mega Leksa i jedan iz Crvene zvezde prijavili su se za predstojeći draft.

Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds
Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds

Povezane vesti

Na NBA draftu u poslednje vreme viđamo sve više košarkaša iz Evrope, često budu i birani sa visokih pozicija (Porzingis, Bender), a sve je češća pojava da se i košarkaši sa naših prostora opredeljuju za NBA draft.

Minule sezone smo imali jednog predstavnika, to je bio Rade Zagorac iz Mege, koji je kao 35. pik odabran od strane Boston Seltiksa, ali je ubrzo trejdovan u Memfis, za koji će od naredne sezone i zaigrati.

Ove sezone, Srbiju će na NBA draftu predstavljati košarkaš Crvene zvezde mts Boriša Simanić, koji važi za jednog od najvećih bisera ovdašnje košarke.

Njegovim koracima će još tri košarkaša koja brane boje timova iz naše lige, a to su Vlatko Čančar (Slovenija), Alfa Kaba (Francuska) i Kostja Mušidi (Nemačka), koji uspešno nastupaju u dresu Mega Leksa.


Ovu informaciju potvrdio je i Miško Ražnatović, koji se stara o karijerama pomenutih košarkaša.

Videćemo kako će se ko od njih rangirati, jasno je da je najiskusniji među njima Francuz Kaba, te ne bi čudilo da pođe koracima svog sunarodnika Titmotija Luvavu-Kabaroa, koji je minule sezone nakon blistave sezone u dresu Mege biran kao 24. pik od strane Filadelfija 76ersa.

Što se tiče Simanića, on se uklapa u profil sve popularnijih mladih igrača u NBA ligi, nešto slično njemu bio je i Kristaps Porzingis pre nego što je završio u Njujork Niksima kao četvrti pik, ali je suludo očekivati da srpski košaraš bude rangiran tako visoko.

Treba očekivati da Simanić bude vraćen u Zvezdu posle drafta, kao što je i Zagorac letos vraćen u Megu.

Što se tiče Simanića, on je na 12 mečeva u ABA ligi ove sezone u proseku na terenu provodio 6,9 minuta, a za to vreme je beležio 2,9 poena uz 1,3 skoka po utakmici.

Kaba je bio standardan u Megi u regionalnom takmičenju, u proseku je davao je 10,9 poena uz 7,5 skokova, Čančan je na 21 meču u proseku davao 8,2 poena uz 2,8 skokova i 1,4 asistenciju, dok je Mušidi na 24 odigrana susreta u proseku postizao 9,3 poena uz 2,7 skokova i 1,6 asistencija po utakmici.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Algebra
Friday, 31.03.2017
18:19

Bilo bi interesantno da Boriša uradi isto kao Zubac i Bender prošle godine - da se odmah otisne preko bare. Ovako, da se razumemo, on trenutno nije kadar da igra ni ABA ligu, a kamo li NBA, ali je ogroman potencijal, koji fizički zaostaje za svojom generacijom. Što pre ode kod NBA trenera, to će pre srediti telo i postati kadar da igra seniorske utakmice. Setite se Zupca na šta je ličio prošle sezone, a gledajte ga danas. Bender takođe, ali je on imao peh sa povredom, pa nije stigao da pokaže šta zna nakon perioda adaptacije. Boriša neće imati minute u Zvezdi ni sledeće sezone, to je fakat - jednostavno fizički nije spreman za seniore, a Zvezda je klub koji juri rezultate i nema vremena da ulaže (znanje) u njega i druge igrače iz generacije '98 (Radanov i Sani). S' druge strane, odlaskom u NBA klub dobio bi veliki prostor u razvojnoj ligi, za početak, pa kako bude napredovalo telo, napredovaće i njegova rola u klubu, pa bi možda počeo da igra i NBA utakmice nakon Ol-star pauze; ovo važi naročito ukoliko bi ga draftovao neki tim iz donjeg doma, kao što je Bruklin, ili bilo neka druge ''rebilding ekipa''. Iz Zvezdinog ugla i oni ne bi loše prošli, jer bi dobili onu kompenzaciju od 500-600 hiljada evra, pa bi taman mogli da pokriju ugovore za jednog do dva kvalitetna, iskusnija, igrača.

avatar
Me1919
Friday, 31.03.2017
18:05

Hahaha Simanic na draftu :) Cirkus

avatar
Old_school
Friday, 31.03.2017
17:52

Mega radi na razvoju srpskih kosarkasa :)

avatar
Amar Zornic
Friday, 31.03.2017
19:52

Cistokrvnih * :))