Triler u Istanbulu, dva produžetka i pobeda Efesa nad Panatinaikosom!

Autor: Nikola Miloradović
petak 04.11.2016.
20:51
Izvor: Sportske.net

Anadolu Efes je u okvriu petog kola Evrolige u "Abdi Ipekči Areni" dočekao "Zelene" iz Atine.

twitter.com/AnadoluEfesSK
twitter.com/AnadoluEfesSK

Povezane vesti

Izabranici Velimira Perasovića slavili su nakon dodatnih 10 minuta igre, na kraju je bilo 91-83 (16-20, 19-22, 18-11, 17-17, 21-13).

Najzaslužniji za trijumf domaće ekipe bio je Tajler Hanikat, koji je meč završio sa 15 poena, 13 skokova i četiri asistencije. Pet poena je postigao u drugom produžetku.

Vodio je PAO na poluvremen u sa sedam poena razlike, ali su domaći u trećem kvartalu stigli do poravnanja. Završena je treća deonica sa 53-53, Efes je stigao i do preokreta u poslednjih deset minuta ali nisu imali snage da zadrže prednost i trijumfuju. Otišlo se u produžetke.

Vodio je ponovo Efes u prvom produžetku, Danston ih ne odveo na 77-75, usledilo je par nerealizovanih napada na obe strane, da bi PAO četiri sekunde pre kraja imao napad. Pogodio je Rivers za dva, na redu je bio i drugi produžetak.

U dodatnih pet minuta, odličan je bio Hanikat, sa pet poena je odveo Efes na 85-77, činilo se da je sve gotovo, ali je PAO ponovo prišao na samo tri razlike. Pri rezultatu 86-83 pogodio je Braun za pet razlike, da bi tačku na meč stavio Tomas Ertel trojkom.

Hanikat je bio fenomenalan, ali na kraju je zahaljujući trojci u poslednjim momentima najefikasniji u redovima turske ekipe bio Eretel sa 17 poena. Odlični su bili i Danston i Braun sa dabl-dabl učincima. Bivši centar Olimpijakosa je meč završio sa 12 poena i 11 skokova, Braun je upisao 11 poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

Sa druge strane Rivers je bio najefikasniji, ali je dosta promašivao te je na kraju imao indeks jedan. Kalates je imao dabl-dabl učinak sa 10 poena i 12 asistencija.

Efes je izvojevao drugi trijumf u Evroligi ove sezone, dok je Panatinaikos pretrpeo drugi poraz.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke