Trener Neptunasa: "Jaka odbrana je ključ uspeha"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.11.2014.
14:54
Izvor: Sportske.net

Trener litvanskog Neptunasa Kazis Maskvitis smatra da njegova ekipa može do pobede nad Crvenom zvezdom Telekom samo ako bez greške bude igrača odbranu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Neptunasa naredni su rival vicešampiona Srbije u okviru 7. kola grupne faze Evrolige.

Litvanski sastav slovio je pre početka sezone za autsajdera u grupi "D" ali se ispostavilo da Neptunas ima ravnopravne šanse kao i svim ostali timovi kada je plasman u TOP 16 fazu u pitanju.

"Sutrašnja utakmica je jako važna za nas. Pobeda za obe ekipe znači iskorak ka plasmanu u TOP 16 fazu i to je ono što stvara dodatni pritisak" rekao je trener Neptunasa Kazis Maskvitis.

Klub iz Klaipede, grada na obalama Baltičkog mora, do sada je ostvario tri pobede i tri poraza a prvu utakmicu protiv Crvene zvezde Telekom dobio je rezultatom 83:81.

"Crvena zvezda u svojim redovima ima dvojicu igrača koji spadaju u red najkorisnijih u čitavoj Evroligi. To su Boban Marjanović i Markus Vilijams. Zbog toga želim da se igra moje ekipe u potpunosti bazira na jakoj odbrani, to će biti ključ uspeha" rekao je Maskvitis.

Slično razmišlja i krilni košarkaš gostujuće ekipe Justas Sinica.

"Protiv Crvene zvezde moramo da igramo veoma čvrsto u odbrani. Tim koji bude igrao bolju odbranu na kraju će pobediti. 'KombankArena' je mesto gde su navijači veoma bučni i biće pritiska na sve na terenu", kaže Sinica.

Istini za volju, košarkaši Neptunasa verovatno neće osetiti šta znači igrati pod pritiskom Zvezdinih navijača jer su "Delije" najavile da protiv litvanskog tima neće biti navijanja zbog smrti Marka Ivkovića.

Utakmica u "KombankAreni" igra se u četvrtak sa početkom od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke