Trener Karpoša najavio drastične sankcije za svoje igrače!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.12.2016.
21:28
Izvor: Beta

Trener skopskih Karpoš sokola Dragan Nikolić ocenio je da je njegov tim na utakmici Jadranske lige (ABA) protiv Zadra igrao kukavički i najavio drastične sankcije medju kojima mogu biti i otkazi.

Beta/ABA liga/Karpos Sokoli/Igor Panevski
Beta/ABA liga/Karpos Sokoli/Igor Panevski

Povezane vesti

Definitivno će biti sankcija. Iako nisam ja taj što vodi klupsku politiku, već je to uprava, posle dužeg vremena uzeću sebi pravo individalno i drastično da ih kaznim za dešavanja na gostovanju u Zadru u petak, možda i najdrastičnijim merama”, rekao je on za klupski sajt.

Nikolić je rekao da se posle utakmice u kojoj su Karpoš sokoli od Zadra izgubili sa ubedljivih 93:74, uz lošu igru u odbrani i bez igrača koji bi imali hrabrost da preuzmu odgovornost, oseća izdanim.

Osećam se izdanim, ali i kao i da sam ja izdao nekog, emocija je koju nisam odavno osetio. Ali igračima sam objašnjavao da se ceni kad se vidi fantastična borbenost čak i po cenu da nema rezultatskog uspeha, ali da je problem kad prepoznate kukavičluk”, rekao je trener Karpoš sokola.

Najvažnije je da se boriš za svoju životnu i košarkašku egzistenciju, a mi to nismo pokazali u Zadru, gde nismo bili hrabri”, dodao je Dragan Nikolić.

Kako je rekao, najviše ga zabrinjava bezlićnost u igri na gostujućem terenu, gde skopski tim Karpoš sokoli ima svih sedam poraza u ABA ligi I sva četiri u Balkanskoj ligi.

Nije problem da se izgubi utakmica, pred nama je još m,nogo susreta, a odnos na tebeli je takav d ate jedna pobeda nosi gore, a poraz spušta na dno, što je za nas dobra okolnost”, dodaj je šef stručnog štaba Karpoš sokola.

Nikolić je istakoa da zna da će njegov tim igrati dobor na domaćem terrenu, ali i da se pita kada će pobediti u gostima.

Stvarno ne zanam gde je problem, u kukavičluku ili u nedostatku lidera. Trener ne može da izmisli lidera, on može sve da ti da, ali ne mozak i srce”, rekao je on.

Nikolić je dodao da će morati ozbiljno da porazgvara sa košarkašima, koji će, kako je rekoa, "morati da shvate da je to što su prikalzali u Zadru daleko od toga što znaju i mogu", sa akcentom da im je "nedostajala borbenost i energija".

Sledeću utakmicu Karpoš sokoli igraju u sredu u Skoplju protiv kosovskog tima Trepča u BIBL ligi, dok u ABA ligi u subogtu dočekuju ekipu Mega leksa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke