Treća u nizu - "Orlovi" spremni za let do Rija!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.06.2016.
22:13
Izvor: Sportske.net

Košakaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu u sklopu priprema za Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu. Nakon dva trijumfa nad Francuzima večeras je u "KombankAreni" pala i Grčka.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Seniorska košarkaška reprezentacija Srbije napravila je sjajnu uvertiru za Olimpijski kvalifikacioni turnir koji se od 4. do 9. jula održava u beogradskoj "KombankAreni".

Vicešampion sveta večeras je pred svojim navijačima savladao selekciju Grčke rezultatom 91:76 (27:29, 26:17, 22:17, 16:13) i uspešno obavio generalnu probu pred početak borbi za olimpijsku vizu.

Gostujuća selekcija bolje je otvorila večerašnji duel u "KombankAreni", pa smo u prva četiri minuta gledali okršaj Grčke i Nikole Jokića. Centar "Orlova" postigao je prvih 8 poena za Srbiju i držao nas u igri, dok mu se nije priključio Miloš Teodosić.

Upravo je pomenuti dvojac bio najzapaženiji tokom prvog poluvremena, a sredinom druge četvrtine priključio se i Miroslav Raduljica. Srbija je do odlaska na odmor sustigla Grke i preuzela vođstvo i više ga nije ispuštala do kraja utakmice.



Završnica druge četvrtine večerašnje utakmice ostaje upamćena po debiju Marka Gudurića koji je odmah po ulasku na parket upisao i prvu trojku u dresu seniorske reprezentacije Srbije.

Nastavak utakmice doneo je još poletniju igru izabranika Aleksandra Đorđevića pa je prednost iz minuta u minut bivala sve veća, da bi na sedam minuta pre kraja susreta Srbija stigla do 20 poena razlike.

U takvoj konstelaciji stvari bilo je prostora i za egzibiciju za koju je bio zadužen Zvezdin tandem Gudurić - Dangubić koji je posle kontre "alej-upom" podigao "Arenu" na noge i doneo Srbiji pomenutih 20 poena prednosti.



Tri minuta pre kraja utakmice selektor Aleksandar Đorđević na teren šalje još jednog debitanta. Dosadašnji član Mega Leksa Rade Zagorac večeras je upisao prve minute u seniorskoj reprezentaciji ali nije imao sreće da upiše i prve poene pošto je promašio oba slobodna bacanja u poslednjem minutu.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Nikola Jokić sa 20 poena i 5 skokova, a pratio ga je Miloš Teodosić sa 16 poena i 3 asistencije. Dvocifren učinak u sastavu Srbije ostvario je još Miroslav Raduljica (14 pts, 3 sk).

Pobedama nad Francuskom i Grčkom "Orlovi" su napravili najbolju moguću uvertiru za predstojeći Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu koji počinje 4. i traje do 9. jula.

Prvu utakmicu na pomenutom turniru Srbija igra 4. jula od 21 čas protiv Portorika, a drugi meč u Grupi A "Orlovi" igraju 6. jula od 18 časova protiv Angole.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke