Top 10 poteza Evrobasketa - Znate li ko predstavlja Srbiju?

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.09.2015.
18:43
Izvor: Sportske.net

FIBA na svom zvaničnom Youtube kanalu objavila svoj izbor 10 najboljih poteza minulog Evropskog šampionata. Naravno, nije moglo bez naših, mada je moglo da ih bude i više na ovoj listi.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Iako je opšta ocena da se od Nikole Kalinića očekivalo više na Evrobasketu, imajući u vidu njegove sjajne partije na Svetskom prvenstvu prošle godine, kao i u dresu Crvene zvezde Telekom čitave sezone (opširnije čitajte OVDE), reprezentativac Srbije sada može da se pohvali da je jedini član ''Orlova'' koji je zaslužio mesto na Top 10 listi najboljih poteza šampionata u izboru FIBA.

Njegovo atraktivno zakucavanje u finišu meča protiv Italije u Berlinu smešteno je u ovom izboru na 10. mesto.

I dalje se pitamo zbog čega Kalinić nije imao veću minutažu, pogotovo u tom kobnom polufinalu protiv Litvanije, ali selektor Đorđević je tako odlučio, da li zbog nekog pritajenog sukoba sa Kalinićem, ili što se on možda ''previše uzdigao'', ostalo je nejasno.

Nama ostaje da se nadamo da će najpre u kvalifikacijama za OI u Riju, Kalinić ponovo biti ''onaj stari'', baš kao i njegovi saigrači u dresu sa državnim grbom.

Inače, kad smo kod ove liste FIBA, najbolji potez šampionata delo je francuskog reprezentativca Rudija Gobera, iz meča protiv Letonije.

U prilogu pogledajte svih 10 poteza - od Kalinićevog, do Goberovog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke