Toni, svaka čast, ali pogledaj koliko glasova imaju Teo i Bogdan!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.01.2015.
13:14
Izvor: Sportske.net

FIBA proglasila najboljeg evropskog košarkaša u prošloj godini. To je Francuz Toni Parker, ali ono što je upadljivo jeste činjenica da su naši predstavnici Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović dobili ubedljivo najviše glasova od strane navijača.

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Trka za najboljeg evropskog košarkaša u 2014. godini dobila je svoj epilog. Drugu godinu zaredom, ovo laskavo priznanje pripalo je iskusnom francuskom plejmejkeru Toniju Parkeru, dugogodišnjem košarkašu San Antonija, sa kojim je osvojio čak četiri šampionska prstena u NBA ligi.

Podsetimo, u konkurenciji su bila desetorica najboljih evropskih košarkaša, od kojih su dvojica srpski predstavnici - Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović.

Od ostalih, u igri su bili još jedan Francuz, Boris Dijao, zatim Slovenac Goran Dragič, Španci Pau Gasol i Serhio Rodrigez, Nemac Dirk Novicki, Litvanac Jonas Valančiunas i Italijan Alesandro Đentile.

Toni Parker je izabran za najboljeg zahvaljujući glasovima navijača, kao i eksperata. U ukupnom zbiru, on je imao najveći koeficijent - 0.1910, ispred našeg Miloša Teodosića, sa 0.1800.

Treće mesto pripalo je Borisu Dijaou, četvrti je Slovenac Goran Dragič, a Bogdan Bogdanović se može pohvaliti plasmanom u Top 5, sa koeficijentom 0.0742.

Međutim, ono što se već na prvi pogled može uočiti u tabeli koju vidite u prilogu, jeste činjenica da su naši košarkaši dobili UBEDLJIVO NAJVEĆI BROJ GLASOVA od strane navijača.

Teo je tu za nijansu bolji, sa 29191 glasom, dok je Bogdan na drugom mestu sa 29094 glasa. Ilustracije radi, pobednik Toni Parker je dobio gotovo tri puta manje glasova, svega 10666!

Ali, mišljenje eksperata je išlo njemu u prilog. Tu je dobio 382 glasa, Teodosić 248, a Bogdanović samo 116.

U svakom slučaju, naši košarkaši zaslužuju sve čestitke, pre svega za ono što su pokazali na Svetskom prvenstvu u Španiji, kao i igre koje prikazuju u tekućoj sezoni u svojim klubovima.

Neka samo tako nastave i Parker će naredne godine biti svrgnut sa trona!

plasman

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bvgcv
Wednesday, 28.01.2015
14:45

Svaka cast Parkeru,zasluzio je titulu samo zbog NBA titule.Sto se ovog Borisa Diao-a velika je sramota sto je uopste bio u izboru a kamoli trece mesto.Njegov udeo u tituli San Antonia je veoma mali.Na svetskom bio prosecan.Pre njega u izboru trebalo je da se nadje Batum.nA sto se tice Gentilea jasno da italijani vladaju FIBA-om,iako to ni klupskom ni reprezentativnom kosarkom nisu zasluzili.

avatar
Jedne godine, tri go
Wednesday, 28.01.2015
14:57

Bori Diao nije uticao na titulu San Antonija?! Koliko si ti siguran u to što pričaš? Jer Greg Popovich misli dijametralno suprotno od tebe. Ili si možda mislio da Diao zbog Senegalskog porekla nije Evropski igrač? Igra li Diao uopšte u NBA?

avatar
bvgcv
Wednesday, 28.01.2015
15:51

Da sam mislio na poreklo onda bih rekao i da Parker ne treba da osvoji nagradu.Vidim da si strucnjak za Diaw-a pa ne vredi sa tobom raspravljati.