Toni Kukoč se uključio u operaciju Rio

Autor: Boban Filipović
četvrtak 23.06.2016.
17:28
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih evropskih, jugslovenskih i hrvatskih košarkaša svih vremena prihvatio je poziv selektora Ace Petrovića da postane deo stručnog štaba reprezentacije.

hollywoodnose.com
hollywoodnose.com

Povezane vesti

Hrvatsku očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske Igre, put do Rio De Žaneira vodi preko Torina, a prisustvo Kukoča u stručnom štabu je sigurno značajno pojačanje za tim.

Ekipa Ace Petrovića je smeštena u grupu sa domaćinom Italijom i Tunisom, dok su u drugoj Grčka, Meksiko i Iran. U polufinale će se plasirati dve najbolje ekipe iz obe grupe, a samo će pobednik turnira uspeti da se kvalifikuje za Rio.

Hrvatska će pokušati da se izbori za olimpisjku vizu bez stranaca, a selekor Petrović će u Pijemont povesti ovih 14 igrača: Rok Stipčević, Roko Leni Ukić, Fran Pilepić, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Luka Babić, Ante Delaš, Filip Kruslin, Marko Arapović, Miro Bilan, Željko Šakić i Darko Planinić.

U prvoj proveri pred kvalifikacioni turnir u Torinu, Hrvati su savladali Kanadu sa 91:80 u Zagrebu.

Kanađani će pokušati da se domognu Rija preko Manile. Oni su u grupi sa Turskom i Sengalom, dok su u drugu smešteni Francuska, Novi Zeland i domaćin Filipini.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danijella
Thursday, 23.06.2016
20:26

Brate mili koliko je u Beogradu najlaksa bar na papiru grupa. Pogledajte Torino..Hrvatska, Italija, Grcka...a samo jedan ide..pa onda u Manili: Turska, Francuska, Kanada..Novi Zeland (nekada svi ucesnici svetskih prvenstava i olimpjiada) a kod nas Srbija i ostale ekipe koji prakticno nikada nisu bile nigde na velikim takmicenjima ako cemo iskreno (Letonija uvek bila za kos razliku).

avatar
Milenko Teparic
Thursday, 23.06.2016
19:37

Utakmica se igrala u Novigradu i Kanada je pobedila 91-80.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 23.06.2016
17:45

tri puta prvak evrope s splitom odnosno jugoplastikom RESPEKT plus evropsko i svjetsko s repkom i jos drugi na olimpiadi 92 kakva karijera samo ovdje na balkanu a nba s bulsima uh uh