Tompson: "Cilj je da se lagano prilagodim ekipi"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.01.2017.
11:18
Izvor: Sportske.net

Amerikanac Dion Tompson izjavio je po sletanju na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" da će mu primarni cilj biti lagano prilagođavanje ekipi koja je do sada odlično funkcionisala.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s dobio je u ponedeljak pojačanje na poziciji krilnog centra, pošto je Amerikanac Dion Tompson rano jutros sleteo u srpsku prestonicu.

U kraćem razgovoru za "Sportnetwork" Dion Tompson je na aerodromu "Nikola Tesla" izneo svoje prve utiske i očekivanja.

"Hvala na dobrodošlici, jako sam uzbuđen što sam ovde" počeo je razgovor Amerikanac, a potom nastavio.

"Tim se, očigledno, trenutno nalazi u jako dobroj situaciji, sa nekoliko jako velikih pobeda u Evroligi i bez poraza u ABA ligi. Nadam se da ću se ubrzo uklopiti u ono što ekipa trenutno radi" rekao je Tompson.

Novi član KK Crvena zvezda mt:s objasnio je kako će mu primarni cilj biti prilagođavanje ekipi koja je u dosadašnjem toku sezone beležila odlične rezultate.

"Osnovni cilj je da se lagano prilagodim ekipi. Jasno je da ne bi bilo dobro poremetiti nešto što funkcioniše dobro, zbog čega samo želim da postanem deo ovog tima" dodao je Tompson.

Prvi deo sezone Dion Tompson proveo je u ekipi koja ima najlošiji učinak u Evroligi, dok bi u novoj sredini mogao da dobije šansu da zaigra u plej-ofu.

"Trenutno se dobro kotiramo u Evroligi i želimo da nastavimo u dobrom ritmu kako bi se stiglo do plej-ofa. Prošlosezonsko igranje u plej-ofu je predstavljalo sjajan učinak, a verujem da smo u dobroj poziciji da to ponovimo" rekao je Zvezdin Amerikanac.

Nezaobilazna tema bili su i Zvezdini navijači pred kojima je Dion Tompson već imao prilike da igra.

"Svaki košarkaš može samo da poželi da zaigra pred ovakvim navijačima. Jako je uzbudljivo doći ovde i igrati pred takvom publikom, ali kada je imaš na svojoj strani onda je to ozbiljna prednost" zaključio je Tompson.

Navijače svakako zanima kada će Dion Tompson debitovati u crveno-belom dresu, ali na to pitanje trenutno ne postoji odgovor jer će sve zavisiti od trenera Dejana Radonjića i njegovog stručnog štaba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 02.01.2017
16:34

Nekako sam znao jos pre 2 meseca da ce biti ovako, i da ce on stici tek posle nove godine, predstavljen u vidu poklona, a ne moranja, na sta su svi zaboravili, da igramo sa samo jednim pravim centrom i sa dva krilna centra, tako da smo "krpili" pozicije igracima koji prirodno nisu za iste. Zbog toga odbrana je trpela, narocito skok, kostalo nas nekoliko poraza... Bilo je neke price, i zaista mislim da su imale osnova, da centar ne bi bio ni doveden da su izgubljene sanse za prolaz u cetvrtfinale EL. Buduci da smo, kao i prosle godine, napravili nekoliko herojskih i cudesnih pobeda, to nas je izvuklo, odrzalo u igri, i sad sa dovodjenjem centra, to jst 4/5 igraca, pocinje ono pravo uzivanje za nas. Sada smo takticki mnogo jaci, naravno i kvalitetom imamo dobar "upgrade", ali najbitnije je da koncepcijski mozemo odgovoriti svima, vise niko nece imati prednost u tome da nam optereti unutrasnju liniju sa faulovima, ili da nas izostanak jedno visokog zbog povrede ili bolesti totalno poremeti. Kako je moglo da bude, ovo je odlicno sad za nas, Thompson je bio zaista preskup za nas preko leta kada se i dovode igraci, tako da je veoma dobro sto nismo doveli nekog nekvalitetnog igraca, samo da bi ga doveli, vec smo sacekali priliku i usput ustedeli 5-6 dobrih plata za stranog igraca. Prezadovoljan sam ishodom, bice ovo jos jedna vrhunska i trofejna godina za nas, osvojicemo sve.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 02.01.2017
16:15

Нико Звездо нема што имаш ти.