Tomas izrešetao Vizardse, Boston poveo u seriji

Autor: Boban Filipović
nedelja 30.04.2017.
21:47
Izvor: Sportske.net

U prvom polufinalnom okršaju na Istoku, Seltiksi su u svom 'TD Gardenu' bili bolji od Vašingtona i pobedili rezultatom 123:111.

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Početak utakmice obeležila je fantastična igra gostiju iz prestonice, izuvanje iz patika Ajzee Tomasa od strane Džona Vola i scena u kojoj je Tomas ostao bez zuba.

Vašington je otvorio meč serjom 20:3, bilo je i 22:5, Boston se spustio na minus 11, ali je posle prve četvrtine bilo 14 razlike za goste.

Međutim, u drugom kvartalu Kelti hvataju priključak, trojkom Bredilja stižu do izjednačenja (56:56), no do odlaska na veliki odmor Vizardsi odlaze na plus pet.

A onda u trećoj četvrtini "rapsodija u zelenom", Seltiksi su poveli prvi put na utakmici trojkom Džeja Kroudera (71:70), to im je donelo odgromno samopouzdanje, nastavljaju da gaze rivala i u poslednjih 12 minuta ulaze sa velikih 15 poena prednosti.

Vizardsi se ipak nisu predavali, trojkom Bojana Bogdanovića na oko šest minuta pre kraja su prišli na jedan posed (101:98), ali Horford inicira novu seriju Seltiksa, koji odlaze na dvocifren plus i neizvesnosti u završnici nije bilo.

Utakmica je završena rezltatom 123:111.

Ajzea Tomas je sa 33 poena bio najefikasniji akter meča, pogodio je pet trojki i zabeležio 9 asistencija. Al Horford je fletovao sa tripl-dablom (21 pts, 9 sk, 10 as), Džej Krauder je pogodio šest trojki iz osam pokušaja i meč završio sa 23 poena, Ejvori Bredli je brojao do 18, Olinik je sa klupe doneo 12 poena.

U Vašingtonu četvorica dvocifrenih iz prve petorke: Bredli Bil 27 poena, Džon Vol 20, Oto Porter i Marčin Gortat su ubacili po 16 i obojica imali dabl-dabl učinak zbog 11, odnosno 13 uhvaćenih lopti. Od rezervista, Ubre zapažen sa 12 poena, Bojan Bogdnović se zaustavio na 10, falili su poeni džokera iz serije sa Houksima Brendona Dženingsa, koji se nije ni upisao u strelce.

Drugi meč u seriji se takođe igra u TD Gardenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke