Todorić skeptičan: "Titula u ABA ≠ Evroliga"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.03.2017.
12:45
Izvor: Sportske.net

Navijači Partizana nemaju previše razloga za optimizam kada je povratak na veliku scenu u pitanju. Sportski direktor tvrdi da titula u ABA ligi nije garant učešća u Evroligi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Partizana ponovo će igrati u plej-ofu regionalne lige, pošto su nakon sezone u kojoj je osvojeno peto mesto ponovo bili među najboljima na "Jadranu".

Nema sumnje da crno-belima neće biti lako da se domognu trofeja jer se tokom ligaškog dela sezone pokazalo da nisu jači od ostale tri ekipe koje će igrati u plej-ofu, ali sam plasman u završnu fazu prvenstva budi kod navijača osećaj da bi se opet moglo do prvog mesta koje garantuje i plasman u Evroligu!

Čini se ipak, da u Partizanu nisu preveliki optimisti po pitanju povratka u evropsku elitu, što potvrđuje i izjava koju je sportski direktor Dragan Todorić dao Radio televiziji Republike Srpske.

"Ako me iskreno pitate, mislim da ako bude šampion Partizan neće igrati. Mislim da nam ne bi dali. Kao Igokei. Mislim da je tada jedna velika nepravda načinjena. Znate kako, kad se jednom desi takav presedan... Mislim u ovoj situaciji, da mi budemo prvaci da sigurno nam ne bi dali da igramo Evroligu naredne sezone. Lično bih voleo da budemo prvaci, da se to desi. Kasnije ne moramo ni da igramo" kazao je Todorić.

Sportski direktor Partizana pomenuo je primer Igokee koja je u sezoni 2013/2014 zauzela prvo mesto u ligaškom delu prvenstva koje je tada trebalo da garantuje direktan plasman u Evroligu.

Ako je navijačima za utehu, crno-beli uspešno smanjuju ukupan dug za više od milion evra.

"Što se tiče tog dela, tim se ne bavim, ali ono što znam i što sa zadovoljstvom mogu da kažem je da je taj dug, koji je 2015. godine iznosio oko 5.5-6 milion evra, sada smanjen i iznosi oko četiri miliona" zaključio je Todorić.

Partizan je plasmanom u ligaškom delu sezone obezbedio sebi plasman u Evrokup, a u narednom periodu će pokušati da se domogne titule koja sa sobom nosi kartu za evropsku elitu, samo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

39 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Thursday, 16.03.2017
22:17

Celava pevacica, trbusna plesasica, go-go igracica.

avatar
NoomacXV
Thursday, 16.03.2017
15:35

Koliko ja znam potrebno je da budes 5 mil u plusu i da imas roster os minimum 2,5 mil. Cak ni zvezda nema 5 mil vec svake godine prihode iz prethodne godine prijavljuju kao prihod i za tekucu i nekako nakupe 5 na papiru. Roster je 2,5 sa svim selekcijama i zaposlenima, od zadnje 2 god bez fmpa

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 16.03.2017
16:30

Ne mora tim biti nekom vecem plusu, pogotovo ne tolikom, ali ne sme imati neka veca dugovanja, i mora imati izmedju 3.5-4m budzet po pravilima EL. Pitanje je koliko puta se desilo da u ovoj Ulebovoj EL je neko imao zatvoren budzet sto se tice naseg regiona. Veoma retko je to, Zvezda svakako nema, vec tkz otvoren budzet krpi po principu prodaje od ulaznica, sezonskih, prodatih artikala uz sve ostalo....sve to zauzima dobar deo u ukupnom budzetu i to je dosta promenljivo. Recimo od Arene se ogroman novac izgubio zbog raznih zimskih carolija, Petar Panova i raznih manifestacija...ne postoji zvanican dogovor sa Arenom u vezi termina, i zato se to desava... Upravo zbog toga je bila i prica o nasem budzetu izmedju 5-6m...Price iz vrha Zvezde su najavljivale veci budzet za ovu sezonu, ali to je sve palo u vodu, jer Arena umesto da za skoro sve utakmice bude dostupna, desilo se obrnuto... i Uleb je ubedljivo razorio Fibu, i smanjio poprilicno svoje nagrade za uspehe i ucesce. Za pobedu je trebalo biti oko 100k, a ne oko 40k kao sada, za samo ucesce je trebalo pola miliona da se dobije, a ne samo 200k itd...neravnomerno rasporedjen fond nagrada je narocito razocarao, dok neki dobijaju milione od tv prava, mi recimo samo mrvice od toga imamo...sve to je apsolutno skratilo nas budzet, i zato smo i cekali drugog centra (koji je projektovan bio na pocetku kao prvi) oko 6 meseci, i pleja oko 3 meseca... strasno smo siromasan tim u okvirima elite koja je sve bogatija i sve vise trosi, i koristimo se raznim trikovima da obezbedimo budzet, izmedju ostalog i prenosenjem prihoda iz prosle sezone i uvelicavanjem cifre koju trosimo na sve sekcije...

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 16.03.2017
17:29

40 i kusur igrača pod ugovorom ,pet stranaca i to sve za 2,5 miliona?Malo teže.Ima tu mnogo više para nego što se prijavljuje ovde jer Djordi puno traži.Pojavio se veliki problem sa propadanjem Agrokora i sad tih skoro milion mora da se navuče sa neke druge strane ali ne sumnjam da će se pojaviti neki aerodrom ili hidroelektrana da to izfinansira.

avatar
Branislav
Thursday, 16.03.2017
15:02

Ne znam zašto lupate glavu bezveze kad nećete ni osvojiti ABA ligu.

avatar
Thursday, 16.03.2017
18:52

Ne vi cete da osvojite... sto ste osvajali osvajali... Vasa je buducnost VOLI posle fmp-a... dajte Jovicu jos koju platu(primio samo dve) da covek ozdravi,vidim da je POVREDJEN.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 16.03.2017
14:52

Glavni uslov je da Evroliga zahteva jos od 2012, da timovi moraju imati minimalni budzet od oko 3.7m, to je otprilike nekada kkp imao, u svom zadnjem ucescu tamo (Zato Cibona i nije mogla igrati u eliti, iako su imali manje dugove od kkp-a, ali nisu mogli obezbediti minimalnu cifru budzeta za sezonu). Za one koji ne znaju, i koji su pre par godina culi za budzete i da igraci primaju plate, da pojasnim: ovo se odnosi na ukupan budzet kluba, sto znaci da od navedenog budzeta od 3.5-3.7 recimo, deo od oko pola otpada za plate igraca, a druga polovina na sve ostale troskove kluba. U ovo doba kkp ima 1.2-1.3m budzet kluba, od toga oko 800k za plate igraca, Zvezda oko 5.5m, od cega 2.8 ide na placeni roster itd... Ocigledno ponovo lazuckaju malo, jer sto se tice duga, isti je krajem 2015 iznosio oko 6.7m, sto su ova gospoda i objavila javno, a sada pricaju drugu pricu. Od tog trenutka doveli su buljuk stranaca i armiju pojacanja, sve uglavnom jednosezonski, i onako instant izgradjeni kvalitet, koji nisu mladi igraci i nisu bas ni jeftini za aba uslove...Dug je zaista i smanjen za neku svotu, mozda oko 400-500k, jer su drzavni sponzori i svi ostali strasno puno pomogli u tome (opet imaju 3 drzavna sponzora), a i pored toga i Pekmen je dao dosta pozajmica i sanirao raznorazne pozare unutar kluba, to je i jedan nekadasnji veliki njihov bivsi igrac i potvrdio u jednoj emisiji, ciji sam isecak pogledao, navodeci da te pozajmice moraju da se vrate, ali zvanicno dugovanje je smanjeno, sto u praksi nije... U svakom slucaju, price za EL su neosnovane, i nemaju utemeljenje, jer niti mogu da srede minimalu ciftu koja zahteva EL, niti mogu da zaprete osvajanju Jadranske lige, jer su tek treci po kvalitetu, i kada se igra ozbiljno, uvek prakticno u 95% slucajeva, evroligas osvaja, kvalitet ispliva kada je najbitnije.

avatar
Thursday, 16.03.2017
15:29

Ma osvajamo aba ligu pa onda nas presednik Pekovic ulazi sa 5-6 milki,samo u inat svima koji nas pljuju...

avatar
ludjak
Thursday, 16.03.2017
16:25

ne nadaj se tome od pekovica.... da je u pitanju separe u nekoj diskoteci onda da, ali za kkp nece dati.....

avatar
X
Thursday, 16.03.2017
15:52

Ajde kada si vec tako lepo zagazio u finansije KKP, mozes li nam doslovce reci kako je Zvezda vratila dug od 16 miliona za 5 godina? Od prodaje kojih igraca? Pored dovodjenja skupih amera i velikih promasaja poput Sofoklisa, Mekela i ostalih.

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 16.03.2017
14:51

Ma gde bi vi u EL, zar ne vidite kakve ekipe tu sve igraju

avatar
Thursday, 16.03.2017
14:01

Nije skeptičan nego je upoznat sa pravilima. Ako klub duguje 4 miliona € ne može da igra Evroligu. Tek kad klub izađe iz bule i osvoji ABA, može u EL.

avatar
marecareee
Thursday, 16.03.2017
13:56

Zna se ko igra ;-)

avatar
ugaseni zivoti
Thursday, 16.03.2017
13:47

A kako ste samnjili dug?

avatar
paok
Thursday, 16.03.2017
15:34

A kako ste vi smanjili dug kada vas preuzeo Covic, jel sio zaboravio koliki je mozda bio, duplo veci nego nas.

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 16.03.2017
17:45

UPPR je nešto što ne poznaje ni jedan finansijsko -pravni sistem na svetu a i kod nas je primenjen možda samo u još jednom slučaju a možda i samo u ovom i ni jednom više.To je klasično pranje para i izrugivanje zakona i aboliranje onih koji su te pare pokrali.Sam naziv UPPR je smehotresna olimpijada a način sprovodjenja je verovatno preuzet sa Sicilije.Ovde je potreban zakon o sportu i on se ne donosi upravo zbog jednog SD i njihovih klubova FK,KK,RK I VK,mada malo koji njihov klub posluje po zakonima ove države i nema blokirane račune u bankama.E to može samo ovde.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 16.03.2017
16:43

Vi kao da ste prespavali dugi niz godina, ne secate se kroz sta smo sve prosli da bi smanjili dug...pre svega proucite sta je uppr pa se javite, samo deo duga smo vracali na obostranu korist sa potrazivacima...mislite da smo poslovali na drugim adresama i racunima tek tako...Sproveli smo uppr i pored toga izvrsili klasican fransizing, po modelu preuzetom iz drugih zemalja...morali smo imati funkcionalan i likvidan racun, da sve bude cisto na papiru...dugovi se vracali, ali su bili, kao sto rekoh, dalekoo manji, raznim oprastanjima, reprogramima, i pogotovo na prakticno ukunutoj kamati, deo duga je preuzet i saniran od strane nekog iz upravnog odbora, kome se i dugovalo u proslosti izmedju ostalog...godinama se planirale takve stvari, price su postojale jos nakon Pesicevog prvog mandata, oko preuzimanja odredjene struje nad klubom i to se na kraju i desilo, i sada nema mutnih radnji i klub ima prakticno jednog pravog vlasnika, koji zna sta zeli, nema mesanja drugih sa strane, i odlican je u svom poslu sto se i pokazuje...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Thursday, 16.03.2017
16:08

P.S. A vec su im oprostili dug slicne visine i pre jedno petnaestak godina, naravno, sve uz direktno pokroviteljstvo i u najdirektnijoj reziji i tadasnjeg drzavnog vrha...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Thursday, 16.03.2017
16:06

Trostruko veci.