Tiče se i Zvezde - Burusis MVP meseca u Evroligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 04.04.2016.
18:51
Izvor: Sportske.net

Prekaljeni centar Laboral Kuće Janis Burusis imenovan je za najkorisnijeg igrača prethodnog meseca u elitnom košarkaškom takmičenju.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Laboral Kuće ostvarili su veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale Evrolige, a kolo pre kraja TOP 16 faze Baski se i dalje nalaze u trci za prvo mesto u "đavolski teškoj" grupi "F".

Generator uspeha koje španski klub beleži u tekućoj evroligaškoj sezoni jeste Janis Burusis, grčki centar koji je u prethodnih nekoliko nedelja blistao u elitnom takmičenju i zavredio titulu najkorisnijeg igrača u mesecu martu.

Prvi put u karijeri Janis Burusis je poneo zvanje najkorisnijeg igrača Evrolige tokom jednog meseca, što ne treba da čudi ako se uzme u obzir kako je igrao na mečevima koje je Laboral Kuća dobila tokom marta.

Tokom prethodnog meseca Laboral Kuća je odigrala pet mečeva u TOP 16 fazi tako da je Janis Burusis titulu MVP-a marta meseca "kovao" u susretima sa Olimpijakosom, Himkijem, CSKA, Barselonom i Real Madridom.

Na dve od pomenutih pet utakmica Grk je upisao dabl-dabl učinak a najviše poena (25) postigao je u poslednjem odigranom meču kada je u Vitoriji gostovao aktuelni šampion Evrope Real Madrid.

Sa prosekom od 18.4 poena, 9.2 skokova i 2.8 asistencija na pet odigranih utakmica Janis Burusis je ostvario prosek od 24.4 indeksiranih poena, a ne treba zaboraviti da je u martu Grk postao prvi igrač u Evroligi sa 1.000 defanzivnih skokova.

Posle svega rečenog ne ostaje ništa drugo nego da primetimo da centrima Crvene zvezde Telekom neće biti nimalo lako sa Janisom Burusisom ukoliko se Laboral Kuća i srpski šampion ukrste u četvrtfinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 04.04.2016
19:19

A hteli biste Laboral:-D

avatar
Totalno Iskren
Monday, 04.04.2016
20:10

Pa naravno da bi hteli,od ovih nece izgubiti ubedljivo. :D

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 05.04.2016
03:46

4 uzastopna poraza u ligu igraju brzu kosarku sa mnogoo poena daju puno I primaju puno

avatar
Monday, 04.04.2016
21:53

Kazu da igraju najlepsu kosarku u Evropi, pandan nekadasnjoj leprsavoj Valensiji u fudbalu:-D