Teu stiže društvo - CSKA hoće Nedovića!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 10.04.2017.
10:46
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Nemanja Nedović nalazi se na meti aktuelnog šampiona Evrope, a mediji bliski Unikahi tvrde da "Armejci" neće štedeti novac za bivšeg košarkaša Crvene zvezde.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Lijetuvos Ritasa, Golden Stejta i Valensije Nemanja Nedović (25) nalazi se na meti moskovskog CSKA koji ga vidi kao jedno od pojačanja za narednu sezonu.

Ekskluzivnu informaciju vezanu za interesovanje "Armejaca" preneo je list iz Malage blizak Unkahi, a na osnovu svega što je navedeno u tekstu reklo bi se da se ne radi o običnoj spekulaciji.

"La Opinion de Malaga" piše da je CSKA već započeo pregovore sa ljudima koji brinu o Nedovićevoj karijeri, pošto u ugovoru sa Unikahom postoji klauzula koja srpskom košarkašku otvara vrata za transfer već na leto.

Nemanja Nedović je na kraju prethodne sezone potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Unikahom ali je u njega uneta klauzula da za simboličnu novčanu sumu Srbin može da promeni sredinu ovoga leta.

Upravo su u tome Moskovljani videli svoju priliku, a pomenuti izvor tvrdi da je Nemanji Nedoviću ponuđen višegodišnji ugovor sa klauzulom za odlazak u NBA već na leto 2018. godine. "La Opinion" navodi da bi Nedović u Moskvi godišnje zarađivao 1.5 miliona evra!

Unikaha je prethodne nedelje izborila plasman u Evroligu i sigurno je da "Zeleni" ne žele da se odreknu usluga Nemanje Nedovića, ali u trenutnoj konstelaciji stvari osvajač Evrokupa nije u poziciji da parira šampionu Evrope.

"La Opinion" dodaje da je Unikaha u prošlosti više puta ostajala bez najboljih pojedinaca zbog činjenice da finansijski nije mogla da parira bogatim konkurentima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ugaseni zivoti
Monday, 10.04.2017
11:29

Nedovic igra fenomenalno ove sezone samo ga muce povrede.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Monday, 10.04.2017
10:53

Bas me zanima koja je to simbolicna suma...

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 10.04.2017
16:21

Navodno je u pitanju 3 miliona ... Uz godisnju platu od 1.5 miliona to mu dodje 4.5 miliona ... Dobar je Nedovic i mislim da bi se uklopio taman umesto Jacksona ali daleko je on od 4.5 miliona. Za te pare mogu Shveda da dovedu.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 10.04.2017
18:37

Previsoka je to klauzula za igraca ovakvog renomea, tesko da ide to preko 1.2-1.5m...Ugovor podrazumeva sve godine u zbiru, i tako se objavljuje. Ako je u pitanju trogodisnji ugovor u iznosu od 4.5m, onda je to milionce i po, po sezoni za platu npr, s tim sto je rastuci i povecava se svake naredne, ali u proseku to je to, sa sve bonusima uracunatim koji idu i do par stotina hiljada...Spekulise se da ce tako biti oko 1.5m plata Nedovica, uz jos otprilike toliko za klauzulu, to ce biti 3m izdatak, sto nije nepodnosljiv za Cska, pogotovo jer se resavaju visoke plate Teodosica koji gotovo sigurno ide...Nedovic mu je direktna zamena, iako je prvobitno pominjan i Sved, koji je pritom vatreno skupa opcija za njih, jer je vezan zadnjom godinom ugovora sa Himkijem, i to kakvog ugovora, od 3.6m po sezoni, a klauzula ako i postoji je visemilionska lagano, obestecenje bi bilo takodje slicno.... Teo je placen oko 3.2m u ovoj zadnjoj sezoni ugovora, ali vredi svaku paru, svakako ce biti strahovito tesko zameniti ga...Po meni Markovic ce biti jako trazen, pokazuje veliki kvalitet na polju asistencija gde bi mogao da odmeni Tea, i on bi mogao da zavrsi tamo, ali pitanje je koliko je on za prvog pleja takvog strasno velikog tima, sa konstantno najvisim ambicijama...

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Monday, 10.04.2017
16:51

To ne da nije simbolicna suma nego ne znam...