Teško bez Vilijamsa, ali Zvezda je i dalje nepobediva!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.12.2014.
22:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom su u ''Pioniru'' upisali i 12. trijumf u isto toliko mečeva u ABA ligi ove sezone i tako nastavili fantastičnu rezultatsku seriju u ovom takmičenju. Gosti pripretili u finišu, ali nisu imali snage za iznenađenje.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Crvena zvezda je večeras prvi put ove sezone nastupila bez prvog plejmejkera Markusa Vilijamsa, skromnu minutažu je imao i prvi centar Boban Marjanović, što se bitno odrazilo na igru Radonjićevog tima u večerašnjem meču sa Igokeom.

Ipak, favorit je na kraju izašao kao pobednik - 76:71 u korist srpskog predstavnika u Top 16 Evrolige, koji je ovim trijumfom izjednačio dosadašnji rekord ljubljanske Olimpije u ABA ligi, sa 12 pobeda iz prvih 12 mečeva.

Gosti iz Laktaša su čitavim tokom meča bili ravnopravan rival, od starta su hrabro krenuli i predvođeni raspoloženim Brankom Jorovićem, poveli sa 7-2.

Ipak, usledila je sjajna serija Zvezde, koja u osmom minutu meča serijom 12-2 stiže do pet poena viška.

Jorović je novom trojkom prekinuo ovu seriju, smanjio na 14-12 i gostima vratio rezultatski priključak.

U drugih deset minuta ušlo se minimalnim vođstvom Zvezde (20-19), ali je u finišu prvog poluvremena domaći tim uspeo da konačno stekne osetniju prednost i u drugo poluvreme uđe sa ''plus 10'' - 43:33.

Zvezda je tokom treće četvrtine dugo održavala stečenu prednost i mnogi su očekivali rutinsku završnicu ovog meča.

Međutim, ekipa Željka Lukajića krajem treće i početkom poslednje četvrtine pravi svoju fenomenalnu seriju i od 15 poena zaostatka (64-49) u 28. minutu, dolazi do izjednačenja u 35. minutu - 64:64!

Dva minuta kasnije, Igokea je prešla i u vođstvo (69-71), poenima Miloševića, ali u finišu je Boban Marjanović ponovo uspostavio svoju dominaciju pod koševima i to je odmah donelo rezultat crveno-belima - serija 7:0 za 76:71 u poslednjem minutu i tada je sve bilo rešeno - Zvezda stiže do 12. uzastopne pobede!

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikola Kalinić sa 13 poena, Lazić je upisao poen manje, a Luka Mitrović 10.

U ekipi Igokee, najefikasniji Živanović sa 12 poena, a debitant Katnić je postigao 11.

Zvezda je, naravno, potvrdila prvo mesto na tabeli, sa učinkom 12-0, a Igokea sada ima tri pobede i 9 poraza na pretposlednjem mestu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Monday, 15.12.2014
23:44

Ne mogu sad toliko da budem los i da kazem Zvezda je ovo igrala sa 100 posto snage.Zasto ? Zato sto nije igrao najbolji igrac Vilijams.Ali ovi sto su igrali veceras igrali su onoliko koliko mogu i koliko im je Igokeja dopsutila.To da su sad i ovi igrali satro za 50 posto snage i da su se cuvali je laz.E sad ocu da kazem.Zvezda bez Vilijamsa I Bobija je druga zvezda.Kazacu nije ona slaba ni sa ovim sastavom i jaca je od Igokeje i dosta klubova, ali eto ne moze Zvezda da pobedi svakog tako lako ako ne igraju dva igraca najaca.U redu je Imate dobar tim prvo mesto sigurno i odmarali ste igrace ali Zvezda sa i bez Vilijamsa i Bobija nije ista.Vi kad bi igrali bez njih dvoje potiv Cedavite Buducnosti glatko bi izgubili to smem da garantujem.A sto ovo pricam.Pa eto sad uporedjjem sa nama nije isti partizan sa Pavlovicem Muricem I Milosavljevicem i bez a jos plej nije tu.Jedan igrac cim kvalitetan ne igra menja sveeee sve sve.