Teška vremena za srpskog "Profesora", u Čikagu košarka za sve pare!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 19.12.2015.
08:57
Izvor: Sportske.net

Bjelica u problemima u Minesoti, Jokić imao dvocifren broj skokova, Bobi bez šanse u derbiju. U Čikagu se nagledali košarke!

BETA/AP Photo/Jeff Haynes
BETA/AP Photo/Jeff Haynes

Povezane vesti

Ludilo u Čikagu, gledaoci su videli što se kaže "košarku" za sve pare. Bulsi i Pistonsi su odigrali četiri produžetka, radovali su se gosti, iako je Džimi Batler ubacio 43 poena, rekord karijere. On je probao da trojkom sa sirenom donese i novi produžetak, ipak, na kraju se radovao Detroit. Kod gostiju Dramond 33 poena, 21 skok, Redži Džekson 31 poen, 13 asistencija.

Dodajmo da je Rouz ubacio 34, rekord sezone, Gasol dodao 30, uz 15 skokova i 5 blokada, nije bilo dovoljno za Bulse.

Ovo je 13. put u istoriji da je NBA meč igran više od tri produžetka. U jednom su davne 1984. učestvovali Bulsi koji su savladali Portland.



Denver je poražen u Juti, Gordan Hejvard je sa 22 poena vodio Džezere do prve pobede u pet mečeva. Jokić je ubacio 7 poena, pogodio samo jedan šut, ali je imao 10 skokova. Najbolji kod Nagetsa Lovernj sa 12 poena i 13 skokova, ali Denver loše šutira, Galinari opet slab, čim Nagetsi daju manje od 100 poena, poraz je neminovan.

Osveta u Ouklendu, mada Golden Stejt nije baš rasturio Milvoki, jedini tim koji ih je pobedio ove sezone. Domaćin je bio u zaostatku tri četvrtine, ali je sjajni poslednji period koji su dobili 36:19 odlučio pobednika. U trećoj četvrtini, šampion je bio na -15, na osam minuta pre kraja i dalje su imali dvocifreni minus. Ali, jednostavno, Milvoki nije izdržao, Kari je ubacio 26, Klej Tompson 27, Drajmond Grin 21 poen, uz 9 skokova i 8 asistencija. Upravo on je bio akter rasprave posle meča sa Mejom iz Baksa, da nije reagovalo obezbeđenje psovke bi prerasle u nešto više.

Navijači Voriorsa su odgovorili na majice 24-1 koje su nosili navijači Baksa pre šest dana, predvidevši poraz šampiona. U "Orakl Areni" dominirale su majice 10-18 koje su jasno označavale skor Milvokija nakon noćašnjeg poraza.

Feniks je konačno slavio protiv Pelikansa koji su ih dobili dva puta ove sezone. Kontrolisali su meč, Bledso je sa 29 poena bio ključ pobede.

Celtics Spurs Basketball

Bobi Marjanović nije igrao u derbiju između Sansa i Klipersa. San Antonio je sačuvao svoju tvrđavu, 15-0 rekord ove sezone govori koliko je teško igrati u Teksasu protiv Popovićevog tima. Nije bilo naivno, Klipersi su se držali, Kris Pol je ubacio 27, Grifin 25 poena, ali se u finišu razigrao Toni Parker koji je ubacio 10 od 21 poena u poslednjoj četvrtini. Oldridž je brojao do 26, u finišu se domaćin održao, mada je tim sa Pacifika nekoliko puta stizao prednost San Antonija.

Istorija, konačno je Boš izgubio protiv nekadašnjeg tima. Reptorsi su prvi put noćas savladali svog nekadašnjeg lidera, na krilima 30 poena DeRozana. Dragić na drugoj strani 18, Kris Boš je ubacio 11, gosti su se sa -11 u drugom poluvremenu vratili i na kraju odneli pobedu sa Floride.

U nervoznom meču, Minesota je dobila Kingse. Prošlogodišnji ruki sezone Vigins je brojao do 32, imao 10 skokova i 6 asistencija, Timbervulvsi su se nekako održali iako su promašili 9 od 10 šuteva na startu poslednje četvrtine.

Bjelica na parketu manje od 4 minuta, promašio je jedan šut, upisao blokadu.

Mavericks Spurs Basketball

Memfis tone, izgubili su noćas u Dalasu, Novicki i Pačulija su izneli veliki teren, Nemac je ubacio 20 poena, sjajni Gruzijac imao čak 18 skokova. Na drugoj strani Konli 20, Gasol 16, "Grizliji" su po običaju loše šutirali, a izgubili su i bitku po koševima, pa su Mavsi pobedili iako su "prodali" čak 19 lopti.

Aron Alfalo je sa 22 poena predvodio Nikse do očekivane pobede u Filadelfiji, a 25 poena i 11 skokova "letećeg Crnogorca" Nikole Vučevića su presudili Portlandu na Floridi. Sjajni košarkaš Orlanda je dominirao, u finišu je Portland pripretio, ali je Medžik bez većih problema sačuvao trijumf.

Treća pobeda u nizu za Indijanu, slavili su protiv Netsa, Pol Džordž se razigrao u finišu, ubacio je 23 poena i imao 10 skokova, pa je pobeda ostala u Indijanapolisu. Kod domaćin nije bilo Monte Elisa, ali za njih je Bruklin bio pravi rival, s obzirom da su Netsi poslednji put slavili u gostima pre više od pet nedelja.

Atlanta je odnela pobedu iz Bostona, u finišu se razigrao Pol Milsap, 15 od 20 poena je ubacio u poslednjoj četvrtini. Houksi su iskoristili snagu u reketu, Milsap i Horford su bili rebus za Seltikse u poslednjih desetak minuta, na kraju je to i presudilo. Kod Bostona Ajseja Tomas 29 poena...

Rezultati:

Boston - Atlanta 101:109
Indijana - Bruklin 104:97
Orlando - Portalnd 102:94
Filadelfija - Njujork 97:107
Dalas - Memfis 97:88
Minesota - Sakramento 99:95
Majami - Toronto 94:108
Čikago - Detroit 144:147 pr.
San Antonio - Klipers 115:107
Juta - Denver 97:88
Feniks - Nju Orleans 104:88

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Saturday, 19.12.2015
14:34

Fantasticni Bobinator,tako treba da stoji naslov,zar ne?

avatar
Karoserija
Saturday, 19.12.2015
11:21

Ma samo nek se navikavaju tamo na trojke sa 8m pa kad dodju da igraju za Srbiju da cepaju trojke sa 7m