Teror Voriorsa!

Autor: Boris Jovanović
sreda 04.02.2015.
08:15
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt u četiri utakmice ove sezone počistio komšije iz Sakramenta. Buđenje Siksersa, sjajni DiDžej Augustin, tesno u Oregonu...

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Voriorsi nisu ništa prepustili slučaju. Serija od 23:0 u prvom delu dovela je stvari na svoje mesto i značila novu pobedu lidera nad rivalom iz Severne Kalofornije.

Ovo je bio četvrti meč u sezoni između Kingsa i Voriorsa, tim iz Ouklenda počisti je komšije, najmanje ubedljiva pobeda bila je ona sa starta sezone 18 razlike. Ostale su bile +28 i dva puta po +25. Toliko o razlici u kvalitetu između timova.

Stef Kari je noćas brojao do 23, imao je 9 asistencija, ukupno su gosti imali 33 timske asistencije, samo 11 grešaka,  na drugoj strani Kingsi su prodali 18 lopti, njihova klupa je doprinela sa svega 12 poena, rezervisti rivala ubacili su 61. To je razlika, između ovih timova.

Voriorsi se vraćaju u svoju "Orakl Arenu" večeras, rival je Dalas.

Jazz Trail Blazers Basketball

Mnogo neizvesnije je bilo u Oregonu. Demijen Lilard je ubacio 25 poena, Blejzersi su nekako sačuvali pobedu protiv Jute. Meč je obeležio povratak Robina Lopeza, centar Portlanda je uz 11 poena, imao 6 skokova. Oldridž je dodao 22 poena, Džez se vratio u meč u finišu trojkom Gordona Hejvarda,  zatim je Burk doveo Jutu na poen zaostatka, ali nije bilo vremena, Lilard je promašio oba bacanja, drugo namerno, vreme je isteklo, pa Juta nije bila ni u poziciji da pokuša da pobedi.

Nuggets 76ers Basketball

Filadelfija je, verovali ili ne, dobila treći meč u nizu kod kuće. Holis Tompson je bio jedan od junaka, ubacio je 23 poena Denveru, dok je Karter Vilijamsu nedostajalo dva skoka za novi tripl dabl, ubacio je 15 poena, imao 12 asistencija. Odbrana Nagetsa je zakazala, a Siksersi su se od vreće za udaranje, tim koji je izgubio prvih 17 mečeva u sezoni pretvorili u ekipu budućnosti. Sada imaju već 11 pobeda, što skor posle tog užasnog niza na startu čini podnošljivim.

Pistons 76ers Basketball

Još jedna sjajna partija DiDžej Augustina, plej Detroita je sa 25 poena i 13 asistencija predvodio svoj tim do pobede protiv Majamija. Lakše nego što se očekivalo Pistonsi su slavili, serija od 25:1 im je donela veliku prednost. Vratimo se malo Augustinu. Od kada se Brendon Dženings povredio, preuzeo je palicu i njegove brojke su dramatično porasle. Postiže u proseku 22 poena i imao više od 9 asistencija po meču. Kod Majamija nisu pomogla ni 34 poena Boša, Vejd je i dalje u autu, a zanimljivo, ovo je prvi put za Bošovih pet sezona u Majamiju da je ubacio više od 30 poena i izgubio meč.  Pistonsi su se ovom pobedom približili Hitu na samo 2.5 pobede u borbi za poslednje mesto u plej ofu na Istoku.

Celtics Knicks Basketball

I na kraju, pobeda Bostona u Njujorku. Tek što su se navijači Niksa poradovali da njihov tim igra nešto bolje posle par pobeda, tačnije 5 u 7 poslednjih mečeva, Boston ih je spustio na zemlju. Seltiksi su poveli sa 14:2 i nisu se osvrtali, kontrolisali su meč od početka do kraja. Ejvodi Bredli je ubacio 26 poena, Salindžer 22, Seltiksi su promešali startere, kouč Stivens često meša karte, sada se to isplatilo. Melo Entoni je ubacio 21 poen za Njujork.

Rezultati:

Filadelfija - Denver 105:98
Njujork - Boston 97:108
Detroit - Majami 108:91
Sakramento - Golden Stejt 96:121
Portland - Juta 103:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke