Teror pod maskom, Gasolovo "uradi sam", sudar "Grobara"!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 05.03.2015.
09:17
Izvor: Sportske.net

Rasel Vestbruk dominira, Mark Gasol sve morao sam, kako je prošao duel Pekovića i Lovernja? Dragić baš maltretira Lejkerse ove sezone, Entoni Dejvis obeležio povratak sjajnom partijom. Kingsi kao na rodeu...

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Ras Vestbruk je superheroj. Sa maskom na licu predvodio je Oklahomu do nove pobede, napravio je četvrti tripl-dabl u nizu.

Tander se mučio sa slabašnim gostima, ali je maskirani plej domaćina izrekao presudu, 49 poena (rekord) karijere, 16 skokova i 10 asistencija.

Masku inače Vestbruk nosi zbog povrede desnog obraza prošlog petka protiv Portlanda. Odmah je operisan, propustio je meč sa Lejkersima i posle par dana se vratio na parket.

Inače četiri tripl-dablova u nizu je poslednji napravio Majkl Džordan još 1989. Takođe, od Larija Birda 1992. niko nije bio tako efikasan u tripl-dablu, legendarni košarkaš Bostona je tada takođe postigao 49 poena.

76ers Thunder Basketball

Vestbruk igra kao MVP, ali najveži kandidat za tu titulu, Stef Kari je serujom trojki srušio Milvoki. Lider Voriorsa je za 65 sekundi pogodio tri trojke u poslednjoj četvrtini što je prelomilo utakmicu za njegov tim. On je tako proradio kada je bilo najvažnije, u lošoj šuterskoj večeri. Na kraju je završio sa 19 poena i 11 asistencija. Drajmond Grin najefikasniji sa 23 poena.

Spurs Trail Blazers Basketball

Nikolas Batum je prvo pogodio trojku za produžetak, a onda dotukao Kliperse. Francuz je završio sa 20 poena, imao 8 asistencija i 7 skokova, pogađao je u ključnim trenucima, i razočarao Krisa Pola koji je uz 36 poena  imao 12 asistencija. Klipersima je iskliznula pobeda, bili su na +10 dva i po minuta pre kraja regularnog dela.

Damijen Lilard je imao noćnu moru, pogodio je 1 od 13 lopti, završio sa 5 poena, ali je uhvatio 16 lopti, najviše u karijeri.

Pistons Pelicans Basketball

Entoni Dejvis se vratio uz prasak. Košarkaš Pelikansa je uz 39 poena, imao 13 skokova protiv Detroita. On je pauzirao zbog povrede ramena, nije da se previše osetilo, ovo je šesta pobeda Nju Orleansa u poslednjih sedam mečeva.

Grizzlies Rockets Basketball

Hjuston je srušio Mark Gasol. Španac je pogodio sa sirenom za pobedu Memfisa u Teksasu. Ona im je bila preko potrebna nakon 3 poraza u 4 meča. Pre pobedonosnog šuta, blokirao je Hardena šest sekundi pre kraja i tako sebi i timu stvorio šansu za pobedu. "Bradonja" koji se vratio u tim nakon jednog meča suspenzije smatra da je bio faul, meč je završio sa 18 poena i 13 asistencija.

"Grizliji" su sada pobegli Hjustonu na prvom mestu Sautvesta, serija između dva tima u regularnom delu je podeljena, 2:2.

Nuggets Timberwolves Basketball

Melvinu Hantu privremenom treneru Nagetsa je krenulo. Posle smene Brajana Šoa, Denver je dobio dva meča, noćas su slavili u Mineapolisu.

Peković limitiran na 15 minuta, ubacio je 6 poena, imao 5 skokova,  Garnet je ubacio 11, Rubio uz 10 skokova imao 10 asistencija.

Nagetsi bez Nurkića, Lovernj je za 10 minuta ubacio 6 poena, imao 4 skoka. Njegov tim je dobio bitku u reketu, postigli su 24 poena više, iskoristili su i slab šut Minesote, ovo je prvi put od sredine januara da tim iz Kolorada dobije dva meča u nizu.

Lakers Heat Basketball

Jedno od otkrića sezone, Hasan Vajtsajd je imao 25 skokova i 18 poena u pobedi Majamija nad Lejkersima. Odličan Dragić sa 21 poenom i 6 asistencija, Hit je ostao na sedmom mestu Istoka u veoma zanimljivoj borbi za plej of.

Zanimljivo Dragić je postao prvi čovek u poslednje dve decenije koji je u jednoj sezoni igrao pet puta protiv Lejkersa u regularnom delu i dobio sve te mečeve.

Kings Spurs Basketball

Sparsi su se vratili u svoju dvoranu koja je kao i obično u prva dva meseca sezone bila domaćin takmičenju u rodeu. Kingsi su se osećali baš kao da su na leđima bika, izgubili su sa 27 razlike, ovo je najveća pobeda San Antonija u sezoni. Leonard je ubacio 21 poen, Parker 19, San Antonio je sedmi, do kraja regularne sezone, uz plej of cilj je svakako da dođu do svoje igre, bržeg protoka lopte, na momente je noćas delovalo da su na tragu te forme, mada je pitanje koliki je reper prosečni Sakramento.

Suns Magic Basketball

Sansi se se vratili sa -15 i slavili na Floridi protiv Orlanda. Brendon Najt je ubacio 28 poena kod gostiju, Medžiku nisu pomogla ni 38 poena Viktora Oladipa. Vučević je uz 18 poena, imao 5 skokova.

Indijana je definitivno u trci za plej of, kao što se i očekivalo nisu imali problem sa Niksima, odlični Džordž Hil je ubacio 21 poen, ovo je deveta pobeda za Pejserse u 11 mečeva.

Jazz Celtics Basketball

Drama u Bostonu, Tajler Zeler je bio meč viner sa zvukom sirene pa su se Seltiksi radovali protiv Jute. Do pobede su stigli na teži način, pošto su izgubili +8 u poslednja dva minuta.

Boston je inače napravio samo 3 greške, najmanje u istoriji franšize.

Hornetsi su dobili veoma važan meč u Bruklinu, protiv direktnog rivala za plej of. Šarlot je sada ostao sam na osmom mestu, a Mo Vilijams je nastavio sjajan niz, uz 14 poena, imao je 14 asistencija. Sada u slučaju eventualnog izjednačenog skora, Šarlot ima bolji međusobni skor od Bruklina.

Cavaliers Raptors Basketball

Lebron je predvodio Kavse do pobede u Kanadu. Džejms je 14 od 29 poena postigao u poslednjoj četvrtini, imao je 14 asistencija (izjednačen rekord sezone) pa su gosti iz Ohaja nastavili sa odličnim partijama.

Litvanac Valančijunas je brojao do 26 za Kanađane, napravio je i težak faul nad Lebronom, dobio tehničku. "Kralj Džejms" je odbio da mu pruži ruku kada je ustao sa parketa, kaže da će mu pomoći njegovi drugovi.

Inače, ovom pobedom je praktično Klivlend na deobi drugog mesta sa Čikagom i Torontom na Istoku, do kraja regularnog dela će rešiti ko će biti drugi, jer Atlanta koja ima 10 i po pobeda više deluje nedodirljivo na prvom mestu.

Rezultati:

Indijana - Njujork 105:82
Orlando - Feniks 100:105
Oklahoma - Filadelfija 123:118 pr.
Majami - Lejkersi 100:94
Minesota - Denver 85:100
Hjuston - Memfis 100:102
Nju Orleans - Detroit 88:85
Toronto - Klivlend 112:120
Bruklin - Šarlot 91:115
Boston - Juta 85:84
San Antonio - Sakramento 112:85
Klipersi - Portland 93:98
Golden Stejt - Milvoki 102:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mesi G.O.A.T.
Thursday, 05.03.2015
15:22

Rasel Vestbruk definitivno MVP ovakvu Oklahomu uspijeva da održi u borbi za plejof ako se samo uzme činjenica kakav jee zazapad i kolikp ie superiorniji u odnosu na istok onda dedinitivno bi bila nepravda da iko osim Rasela uzme MVP titulu.