Teodosić: "Nadam se da ćemo odigrati najbolji meč na prvenstvu"

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.09.2015.
16:30
Izvor: Beta

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić izrazio je nadu da će "Orlovi" u polufinalu Eurobasketa odigrati najbolji meč na turniru i tako ostvariti zacrtani cilj.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios
FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios

Povezane vesti

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je danas da se nada da će ekipa u polufinalu protiv Litvanije odigrati najbolji meč u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva.

"Ne mogu da kažem da je forma u padu. Bili smo apsolutni favoriti u prethodne dve utakmice, porazi bi bili bruka i sramota, pa je i to možda uticalo na igru. Sad mislim da smo spremni za polufinale i da smo spremni da to pokažemo na parketu", rekao je Teodosić novinarima u Lilu.

"Iskreno se nadam da ćemo odigrati najbolju utakmicu do sada", dodao je on i ponovio da je cilj ekipe direktan plamsan na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

"Moramo da branimo ugled, ali igramo za finale i automatski put u Rio. To je naš cilj od početka", rekao je Teodosić.

Srbija će se sutra u polufinalu Eurobasketa sastati sa Litvanijom. Srbija će prvi put na šampionatu igrati od 21.00, a Teodosić je rekao da će to prijati ekipi.

"Litvanci su iskusna ekipa i dugo su zajedno. Čeka nas teška i jako bitna utakmica. Znamo ih veoma dobro. Napokon ćemo moći da se naspavamo i da čak i dremnemo popodne", rekao je kapiten reprezentacije Srbije.

Na pitanje novinara da li između Srbije i Litvanije postoji veliko rivalstvo, Teodosić je rekao "nije to neki preterani rivalitet".
 
Reprezentativac Srbije Marko Simonović je ocenio da će utakmica protiv Litvanije biti teška i da njegova ekipa mora da uđe "ratnički".

"Jaka su i čvrsta ekipa. Dosta šutiraju i mislim da im je rotacija konstantno skraćena na osam ili devet igrača. Možemo da pobedimo, ali moramo da uđemo ratnički u utakmicu. Biće jako teška utakmica i svaka lopta biće bitna", kazao je Simonović.

Prema njegovim rečima najveća opasnost preti od Jonasa Mačijulisa i njegovog imenjaka Valančjunasa. 

"Sutra je cilj odbraniti se od Mačijulisa. Igra jako dobro, mislim da je njihovu pretprošlu utakmicu on i pobedio. Ipak, pretiće nam opasnost od svakog. Ako zaustavimo njega i Valančjunasa imaćemo dobre šanse", ocenio je Simonović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke