Teodosić: ''Idemo po novu medalju''

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.07.2017.
15:21
Izvor: Beta

Kapiten košarkaške reprezentacije Miloš Teodosić rekao je danas da je predstojeće Evropsko prvenstvo jedno od retkih na koje Srbija odlazi kao jedan od favorita za osvajanje medalje, kao i da mu je neshvatljivo što je veliki broj igrača otkazao nastup za

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na početku priprema za Evropskom prvenstvo na kom će biti u krug najužih favorita.

"Predstojeće prvenstvo je jedno od retkih u psolednjih 10 godina na koje mi dolazimo kao ozbiljni favoriti. Mislim da bi nastavak kontinuitet osvajanja medalja bila sjajna stvar. Siguran da će Sale da nam kaže da je prioritet zlato i da je to nešto na šta mi idemo. Slažem se s njim. Mislim da bi i osvajanje jedne od tri medelje takođe bio veliki uspeh"
, izjavio je Teodosić pred novinarima u Beogradu.

"Postepeno se vraćamo na stari put. Kreno od 2009. godine, gde smo slučajno osvojili medalju, koju niko nije očekivao, pa onda 2014. Svetsko prvenstvo, pa prošle Olimpijske igre. Polako se vraćamo na ono da kada odlazimo na prvenstva idemo kao favoriti za medalje", dodao je Teo.

Čak 28 igrača otkazalo je poziv za nastup u univerzitetskoj reprezentaciji, koja bi trebalo da bude okosnica tima za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

"Neshvatljivo mi je to što su uradili. Pričamo o momcima koji nemaju opravdanja za takav postupak. Ognjen Jaramaz je stvarno povređen. Ti momci stvarno ništa nisu uradili u karijerama... Oni ne shvataju koliko bi im pomoglo da su s tom reprezentacijom da budu bolji. Fudbalskim žargonom, bili bi u gol šansi da sede na stolicama ovde s nama. Meni je to neshvatljivo i užasno", smatra najbolji plejmejker u Evropi.

Teodosić je nedavno prešao iz CSKA Moskve u Los Anđeles Kliperse, što će biti njegov prvi anganžam u NBA ligi.

Upitan koja će mu biti uloga u LA Klipersima, kapiten selekcije Srbije je rekao još uvek ne zna.

"Nismo mnogo pričali. Razgovarali smo o nekim detaljima, ali ništa bitno. Mislim da sam izabrao pravu ekipu, gledajući igrače koje Klipersi imaju. To je presudilo, kao i što tamo mogu da nađem sebe, jer je to ekipa u kojoj ću imati minute. To mi je najbitnije", zakmljučio je Teodosić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maximovic
Thursday, 20.07.2017
19:52

Polako sa takvim komentarima. vise bi voleo da se kotiramo medju 3 za osvajanje nego da budemo favoriti pa nas u 4finalu izbaci Litvanija Francuska ili Spanija. Nismo u najacem sastavu da bi se proglasili pre pocetka favoritima.