Teodosić i De Kolo srušili Olimpijakos

Autor: Nikola Miloradović
petak 07.04.2017.
20:56
Izvor: Sportske.net

Košarkaši CSKA pobedom su završili regularan deo sezone u Evroligi, kako su u svojoj dvorani bili bolji od ekipe iz Pireja.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Izabranici Dimitrisa Itudisa slavili su u 30. kolu elitnog takmičenja, u svojoj "Megasport Areni", kako su savladali Olimpijakos rezultatom 90-86.

Od starta je CSKA bio bolji rival, dobili su prvi kvartal sa 10 razlike, a do poluvremena su zadržali prednost.

U nastavku, prvak Grčke je pokazao zube, ali je CSKA ponovo u finišu uspeo da vrati komotnu prednost.

Nastavio je Oli da pokušava da se vrati u meč, ali ih je u poslednjim minutima utakmica sam odbijao Miloš Teodosić. Pri rezultatu 76-71 u korist Moskovljana, Teodosić je vezao osam poena.

U poslednjem minutu Higins odvodi "Armejce" na 86-81, ali je Janis Papapetru uveo meč u neizvesnu završnicu, trojkom na manje od pola minuta do kraja.

Ušlo se u penal završnicu, Hajns pogađa dva penala za CSKA, sa druge strane Papapetru nastavlja dobru seriju, pogađa za dva posle ofanzivnog skoka gostiju. Potom Higins dobija dva bacanja, poput Hajnsa pogađa oba, na osam sekundi do kraja, bilo je premalo vremena za "crveno-bele" da nadoknade minus od četiri poena, te je bek "Armejaca" sa linije penala postavio i konačan rezultat.

Kod CSKA po 23 poena su upisali Teodosić i De Kolo, ali je Francuz bio nešto bolji, kako je dodao šest asistencija (dve više od Tea) i izgubio samo dve lopte, dok je srpski plej izgubio čak osam lopti.

Pratili su ih Voroncevič sa 11, kao i Higins sa 12 i Hajns sa 10 postignutih poena.

U poraženom sastavu 16 poena Spanulisa, isti broj poena imao je dodao Papapetru, dok se na 13 zaustavio Papanikolau. Po 12 poena dodali su Printezis i Mancaris.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke