Teodosić: "Dobro sam razmislio o NBA ligi..."

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.10.2016.
10:17
Izvor: Sportske.net, politika.rs

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić ušao je u poslednju godinu ugovora sa moskovskim CSKA pa ga mnogi već sada sele "preko Atlantika", a evo šta o tome ima da kaže "maestro" našeg nacionalnog tima.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Nedelja na izmaku obeležena je početkom nove sezone u elitnom evropskom takmičenju, a prvoj utakmici u Madridu prethodila je vest da je specijalizovani portal "Eurohoops" proglasio Miloša Teodosića za najboljeg igrača u Evropi.

Kao da je želeo da potvrdi priznanje i zahvali se onima koji su mu ga dodelili, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije prikazao je sjajnu partiju u pobedi svog CSKA na teškom gostovanju Galatasaraju.

"Hvala svima koji su smatrali da sam baš ja zaslužio prvo mesto u ovom prestižnom izboru. Sport i jesu pobede, porazi, uspesi, priznanja, medalje i trofeji. Kada se dogodi tako nešto, naravno da mi je drago i da osećam zadovoljstvo" počeo je svoju priču za dnevni list "Politika" Miloš Teodosić.

U intervjuu datom "Politiki" kapiten košarkaške reprezentacije Srbije govorio je o uspesima koje je ostavio iza sebe, ali je otkrio svoje planove za budućnost i pritom priznao da je dobro razmislio o mogućnosti selidbe u najjaču ligu na svetu.

"Dobro sam razmislio. Ipak, ugovor s CSKA traje još godinu dana i iluzorno je bilo šta sada pričati. Poslebno jer se osećam odlično u dresu CSKA i u Moskvi i zaista mi ništa nije moranje" objašnjava Teo.

Uoči početka nove sezone Miloš Teodosić je upravo za portal "Eurohoops" priznao da ga privlači mogućnost igranja u NBA ligi, ali ćemo na konačnu odluku ipak morati da sačekamo do narednog leta.

"Videćemo šta će biti na temu NBA sledećeg leta, pa ćete tada znati i odluku. Imam ugovor s Moskovljanima i nema razloga da pričam sada o bilo čemu drugom, osim o CSKA" dodaje plejmejker "Armejaca".

Kada je reprezentacija u pitanju, tu bar nema nikakvih dilema. Miloš Teodosić je još uvek "gladan" uspeha i spreman da na narednom Evropskom prvenstvu sa "Orlovima" napadne zlatno odličje.

"Moraćemo da dopunimo kolekciju, nema druge. Potencijal imamo, to smo valjda pokazali. Ipak, potencijal je samo početak sakupljanja argumenata za zlato. Ima tu još mnogo da se doda. Bitno je i da ekipa oseti momenat, da imamo sreće, da nam se slože kockice, mnogo toga je bitno. Motiv ćemo imati, to nikada nije bilo sportno, i to je najvažnije. Dres Srbije ne može da se nosi tek tako, mora uvek da postoji poseban osećaj kada se igra za svoju zemlju" zaključio je Teo.

Srpski košarkaš je u prethodnoj sezoni osvojio titulu prvaka Evrope sa moskovskim CSKA, dok je sa selekcijom Srbije izborio plasman na Olimpijske igre, a potom u Rio de Žaneiru osvojio sa "Orlovima" srebrnu medalju.

Nadamo se da će i tek započeta sezona biti barem jednako uspešna za Tea, premda ne krijemo da bi još sjajnije odličje sa nacionalnim timom predstavljajo šlag na torti. Ukoliko se takav scenario ostvari, jasno je da je naredna stanica NBA liga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rossonero_t
Monday, 17.10.2016
18:17

Nece on nikad da ode u NBA, dobar je igrac ali ne moze da izdrzi taj ritam i sam je svestan toga.

avatar
Zvezda do Tokija
Sunday, 16.10.2016
14:03

Hoce li i Anastasija u NBA? :)

avatar
Juventino SS
Sunday, 16.10.2016
10:58
avatar
AfricaLoF
Sunday, 16.10.2016
10:48

Dokaz njegovog kvaliteta je priznanje koje je dobio. Secam se cudnih komentara od strane nasih komsija. Bile su to plohe psiholoske igre. Na kraju su opet izgubili.