Teo sanja Rio

Autor: Boban Filipović
nedelja 20.12.2015.
18:30
Izvor: Sportske.net

U izjavi za oficijelni sajt FIBA, Miloš Teodisić istako da ima ogrmonu želju da nastupi na predstojećim Olimpijskim igrama.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios
FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios

Povezane vesti

Srbija nije uspela da izbori vizu za olimpijski turnir u Rio de Žaneiru sledećeg leta na ovogodišnjem Evrobasketu jer nije uspela da se domogne finala, pa će svoje mesto na njemu morati da traži na predolimpijskom turniru narednog leta (4-10 jul).

Košarkaška reprezentacija nije nikada učestvovala na olimpijskom turniru pod imenom Srbija, a Miloš Teodosić kaže da mu je to velika želja.

"Moja generacija nikada nije igrala na Olimpiajdi, san svih nas je da se tamo nađemo." kaže Teo.

Srbija je jedan od kandidata za organizaciju kvalifikacionog turnira, a kandidaturu su ponele još Češka, Nemačka, Italija, Filipini i Turska. Tri od pomenutih šest zemalja dobiće 'domaćinstvo' i pobednik svakog turnira će čekirati vizu za Rio.

"Bilo bi sjajno kada bi Srbija organizovala jedan od turnira. Ljudi u Srbiji obožavaju košarku i to bi bio pravi spektakl. Sigurno ćemo imati veće šanse da odemo u Rio ako se za plasman na Olimpijske igre budemo borili u Beogradu."
rekao je Teodosić.

Pošto je sezone duga, košarkaški reprezentativci imaju veoma malo vremena za odmor, međutim, Teo ističe da je osećaj kada se nosi dres sa državnim grbom neopisiv.

"Uživam kada igram za reprezentaciju. To me ispunjava u svakom pogledu."
zaključio je sjajni plejmejker.

Košarkaška reprezentacija naše zemlje poslednji put je učestvovala na OI u Atini 2004. godine, i tada, kao aktuelni svetski prvak doživela fijasko sa Željkom Obradovićem kao selektorom za kormilom, ne uspevši da izađe iz grupe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke