Teo poč'o i da "čuka"!

Autor: Boban Filipović
utorak 18.11.2014.
09:06
Izvor: Sportske.net

Jes' da pitanje nije baš za sabajle dok ste još uvek, da prostite, krmeljivi, 'štovani čitaoci... Nego, je l' pamti iko kad je Mioš Teodosić zakucao na nekoj utakmici? Na nekom zagrevanju možda, onako rekreativno, ali to su stvarno veoma raritetni trenuci

fiba
fiba

Povezane vesti

Najbolji plejmejker letošnjeg Mundobakseta održanog u Španiji, na kome je sa Srbijom osvojio srebrnu medalju, nastavio je sa vrhunskim partijama i u dresu moskovskog CSKA ove sezone. Maksimalan učinak "Armejaca" u Evroligi posle pet kola grupne faze je živi dokaz.

Miloš Teodosić maestralno diriguje igrom šampiona VTB lige. Možda je rano da se iznose bilo kakve prognoze, ali ukoliko "Armija" nastavi ovako da "maršira", definitivno će istaći najužu kandidaturu za osvajanje elitnog takmičenja. Primetno je da je Teo veoma motivisan da konačno podigne ovaj trofej.

Dva puta u karijeri je gubio finale. Prvo s Olimpijakosom 2010. u Parizu protiv Barselone, pošto su crveno-beli iz Pireja pre toga u polufinalu eliminisali Partizan, a potom i dve godine kasnije u Istanbulu kada je sa sadašnjim klubom izgubio od bivšeg koji je vodio tadašnji selektor Srbije Duda Ivković. Meč viner tog ludog finala bio je Jorgos Printezis.

Glavno oružje pleja srpske reprezentacije su i dalje vanvremenske asistencije kojima od svojih saigrača izvlači maksimum, a rivale dovodi do očaja. Teo se igra košarke, svojom kreativnošću i neverovatnim osećajem za improvizaciju stvara prazničnu atmosferu na parketu, njegovi potezi izazivaju zanos i iskru u oku  posmatrača, neretko i euforiju.

teo

I o trojkama se odveć priča, neke su u kolektivnoj svesti srpskog naroda postale kultne. Miloš voli da ih puca od deteta.

teo

Ona čuvena preko Garbahose u Stambolu na Bosforu od pre četiri godine se prepričava u nedogled. Postala je deo srpskog košarkaškog folklora. Ona što je izbacila Španiju. Aktuelnog svetskog prvaka. I ne pije vodu što im tad nije igrao matori Gasol.

Međutim, izgleda da je došlo vreme i da se počne sa kucanjem. Reklo bi se prema ovoj fotki okačenoj na fan pejdžu na fejsu lucidnog Valjevca.

teodosic

Ne treba sada očekivati da takve situacije postanu učestalije, ali možda je ovo nagoveštaj da ćemo u budućnosti nailaziti i na ovakve scene. Zakucavanja su u biti atraktivna i publika će ih sigurno prihvatiti sa dodatnim oduševljnjem.

Naravno, odma' su krenuli i duhoviti komentari zbog ove fotografije, pa tako jedan veli "Šta ce to biti.. sad ce sneg da padne :D". Drugi će još šeretskije: "Kaun ga podigao." ..."Čuk, čuk", e jesmo blesav narod, pa to ne malo. 


foto: facebook  Milos Teodosic

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke