Teo: ''Ovako je još slađe!'', Itudis: ''Hvala ti, Željko!''

Autor: Beta Beta
nedelja 15.05.2016.
23:46
Izvor: Beta

Košarkaš CSKA Miloš Teodosić rekao je da je njegova ekipa u večerašnjem finalu Evrolige protiv Fenerbahčea pokazala da je sazrela za velike utakmice.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši moskovskog CSKA osvojili su sedmu titulu u Evroligi, pošto su večeras u finalu završnog turnira u Berlinu, posle produžetka, pobedili turski Fenerbahče sa 101:96.

CSKA je tokom većeg dela meča imao prednost, vodio je i sa 21 poenom razlike, ali je Fenerbahče uspeo da se vrati i odvede utakmcu u produžetak. U dodatnih pet minuta, Moskovljani su bili bolji i na kraju slavili.

"Moglo je da bude malo lakše, ali je ovako slađe. Izgubili smo prednost od 20, ali smo pokazali u završnici da imamo srce i da smo sazreli kao tim i da možemo da igramo i ovako velike utakmice.

Oni su u drugom poluvremenu igrali izvanredno u odbrani, a i sudije su im dozvolile u nekim trenucima da igraju prljavije nego što bi smeli... Ali, opet, tako igraju na Nanda (De Koloa) i na mene tokom cele godine, manje-više smo se navikli",
rekao je Teodosić za Sportklub.

Teodosić je bio jedan od najzaslužnijih igrača za trijumf CSKA, utakmicu je završio sa 19 poena i sedam asistencija.

"Svi oni koji su mislili da Teo ne može da osvoji, eto posrećilo se i meni da osvojim. Iskreno, nisam znao da je ovo ovako jedan lep osećaj i potrudiću se da ubuduće bude još više trofeja", rekao je Teodosić.

Trener CSKA Dimitris Itudis rekao je da je njegov tim igrao srecem, ali je imao i lepe reči za trenera Fenerbahčea Željka Obradovića kome je dugo bio pomoćnik u Panatinaikosu.

"Ponosan sam na ovaj tim, ponosan sam na ove momke, ispisali smo istoriju. Igrali smo srcem, pokazali smo mnogo posvećenosti. Srećan sam zbog igrača, navijača i menadžmenta, svih u klubu. Imali smo loše momente, ali smo verovali sve vreme", rekao je Itudis.

"Moram da se zahvalim i Željku Obradoviću, veliki je trener i čovek, ne bih ni bio ovde da nije bilo njega, on je pola mog uspeha", dodao je trener CSKA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 16.05.2016
08:19

Znaci, Zeljko sad ima osam i po evropskih titula:-D

avatar
ProudKnight
Monday, 16.05.2016
00:50

Čestitke za CSKA, potpuno zaslužena pobjeda. Čestitke i Teodosiću, konačno titula, nakon šest neuspješnih pokušaja. Utakmica je baš obravdala epitet finala i ovo su sigurno u ovom trenutku dva najjača tima u Evropi.

avatar
brekbaCh
Monday, 16.05.2016
00:38

Kakva utakmica, ljudi moji. Bravo za Tea, zao mi Zeljka, Bogdana, Kaline i Veselog, ali i finale je uspeh.