Teo ima NBA iskustva, Vulvsi ga se dobro sećaju!

Autor: Nikola Miloradović
petak 07.07.2017.
20:30
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš je dogovorio svoj prvi NBA angažman, ali je ranije već pokazao svoje znanje protiv ekipa iz najjače svetske lige.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Miloš Teodosić je dogovorio dvogodišnju saradnju sa Los Anđeles Klipersima, dolazi kao zamena za velikog Krisa Pola, koji je ovog leta odlučio da promeni sredinu, te će naredne sezone igrati u tandemu sa Džejmsom Hardenom.

U pomenutom trejdu Roketsa i Klipersa, Dok Rivers je dobio čak četiri košarkaša, Lua Vilijamsa, Motrezl Harela, Sema Dekera i Patrika Beverlija, ali je samo potonji plejmejker i to slabijih sposobnosti u segmentu organizacije igre od srpskog košarkaša, što nas dovodi do zaključka da će Teo u "gradu anđela" imati veliku rolu.

Klipersi nisu tek tako doneli ovu odluku, svesni su toga da je Teodosić najbolji evropski plejmejker, možda i najbolji košarkaš van NBA lige, kako ga je svojevremeno opisao i bivši selektor SAD Majk Kšiževski.

I pored toga, Dok Rivers je mogao da se uveri u kvalitete srpkog reprezentativca i protiv NBA ekipa, kako je CSKA još 2013. godine odigrao po utakmicu sa San Antonio Sparsima i Minesota Timbervulvsima. Ti mečevi odigrani su u okviru priprema, a Teodosić je posebno na meču protiv Timbervulvsa ostavio sjajan utisak.

Protiv čete Grega Popoviča, koja je na teren tada izašla u punom sastavu, Teodosić je odigrao svega 16 minuta, upisao je sedam poena uz po dva skoka i dve asistencije, ali je na utakmici protiv Vulvsa, odigranom par dana pre meča u "AT&T centru" u San Antoniju, sve ostavio bez teksta.

Minesota je na megdan Moskovljanima izašla u najjačem sastavu, od starta su na terenu bili i Kevin Lav, Nikola Peković i Riki Rubio.

Teodosić ne samo da je bio najefikasniji u redovima svoje ekipe, već je bio i najefikasniji akter utakmice, sa 26 postignutih poena. Šutirao je 8/15 iz igre, pogodio je četiri trojke iz sedam pokušaja, a sa linije penala je šutirao 6/8.

On se ni tu nije zaustavio, već je upisao i devet asistencija, pet skokova i jednu krađu uz samo jednu izgubljenu loptu!

Šlag na tortu postavio je postizanjem poena sa linije penala u poslednjim trenucima meča, kada je izjednačio rezultat i meč odveo u produžetke. CSKA je na kraju i slavio, rezultatom 108-106.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 08.07.2017
00:12

Ovo je ipak pripremna, ne moze da se bas uzme sa preteranom tezinom, ali ono sto znam je utakmica sa Australijom na OI polufinale, ne mozete reci da je Delavedova popustao, a to bese onaj sto je doveden u Klivlend da masakrira Karija, Protiv USA tim OI najbolji igrac, na Evropskom svetskom prvenstvu najbolji igrac. Igrao je godinu dana sa smao 4 dana odmora, sto znaci da ima snage.

avatar
Amar Zornic
Friday, 07.07.2017
20:58

Tih godina je zaista bilo veliko iznenadjenje da EURo tim dobije NBA ali sad vec vodeci timove Evrope bi mogli propisno da isamaraju trecinu ako ne i pola ekipa . Naravno timovi iz play offa su vec drugo i oni su milju ispred

avatar
R E V O L T
Friday, 07.07.2017
20:36

Fale cetiri poena, I na ovom i na onom kracem klipu, postigao je 22:-D