Teo i drugovi čvrsto na zemlji posle "metle" u Berlinu

Autor: Beta Beta
četvrtak 10.09.2015.
17:49
Izvor: Beta

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić i njegovi saigrači bili su odmereni u izjavama nakon petog uzastopnog trijumfa i početka eliminacione faze takmičenja.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Morgano
FIBA/Ciamillo-Castoria/Morgano

Povezane vesti

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da je njegovom timu odbrana donela pobedu, ali i dobar šut.

"Ovo je bila jako bitna utakmica i odigrali smo je zaista sjajno. Šutirali smo izvanredno. Pobedu nam je pre svega dala odbrana, ali i šut je išao jako dobro i to je jedan od razloga naše pobede. Sve ovo što je bilo do sada treba da zaboravimo i da se okrenemo najbitnijim utakmicama. Pokazali smo da možemo i treba da nastavimo ovako", rekao je Teodosić.

Srbija je takmičenje u prvoj fazi, u grupi koja je nazvana "grupa smrti" završila na prvom mestu, bez ijednog poraza, ali je Teodosić ostao na zemlji.

"Navijači sada mogu da očekuju da ćemo se boriti i davati svoj maksimum, a videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu. Ne razmišljam o tome kako će nas drugi gledati posle ovoga, treba da poštujemo svakog protivnika i da u utakmicu uđemo maksimalno koncentrisani i mislim da dobra igra neće izostati", rekao je Teodosić.

Srbija će u osmini finala igrati sa Finskom, ali je Teodosić kazao da "nije upućen u to" i da ekipa ima vremena da se spremi.

Zoran Erceg je kazao da je tim verovao u sebe i da je to jedan od razloga ovako dobrog rezultata.

"Verovali smo u sebe. Rezultat 5:0 u ovakvoj grupi je stvarno fantastičan rezultat. Iz utakmice u utakmicu pokazivali da možemo bolje i na kraju zasluženo došli do skora od 5:0. Ko god da bude u osmini finala, mi gledamo samo sebe i svoju igru. Treba u svakoj utakmici da budemo bolji, pa sad ko bude – bude. Mislim da možemo kao tim još bolje da izgledamo", rekao je Erceg.

Nemanja Nedović je takođe bio vrlo zadovoljan nastupom svog tima.

"Igrali smo jako dobro, ušli smo dobro u utakmicu, održavali smo dobro koncentraciju, a neki igrači su se razigrali. Teo je povukao kapitenski, mi ostali smo samo pratili i za sada nam dobro ide. Italijani imaju sjajne individualce i moramo da ih poštujemo, ali mislim da ne može niko da nam parira kad igramo svoju igru", rekao je Nedović.

"Baš smo danas pričali da je teško je da se nađe koncentracija i motivacija za pet utakmica. Zato smo sjajna grupa, bodrimo jedni druge i rezultat se vidi. Nismo razmišljali o osmini finala, išli smo utakmicu po utakmicu", dodao je Nedović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Obican gradjanin
Friday, 11.09.2015
03:12

Tačno se vidi timski duh i da dišu kao jedan. Kad čitam njihove komentare, kao da čitam one od naših Orlica sa Novog Zelanda. Samo napred momci, cela Srbija je uz vas, podarite nam radost, jedino vi to možete!!!

avatar
Poznavalac
Thursday, 10.09.2015
18:04

Ne secam se zadnjih 15-ak godina da je neka reprezentacija bila ovoliko dominantna,koliko sam srecan toliko se nekako i plasim narednih duela.

avatar
(anti)talentovan lik
Thursday, 10.09.2015
17:57

Da li me to oci varaju ili je Teo PROMIJENIO izraz lica na slici jednom u zivotu? Sok...