Teo fantastičan, ali je tragičar, Olimpijakos u finalu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 19.05.2017.
19:43
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Olimpijakosa su se plasirali u finale ovogodišnjeg F4 Evrolige, pobedom nad moskovskim CSKA nakon velikog preokreta.

Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Povezane vesti

Izabranici Janisa Sferopulosa uspeli su da savladaju moskovski CSKA rezultatom 78-82.

"Armejci" su bolje otvorili meč, poveli su sa 7-2 nakon tri minuta igre, ali je potom usledila serija grčkog sastava od 7-0, kojom su došli do preokreta.

Nakon toga velika serija Moskovljana, vezali su 11 poena dok Olimpijakos nije uspeo da u tom periodu provuče loptu kroz obruč, na +9 je ekipu Dimitrisa Itudisa odveo Miloš Teodosić sa pet vezanih poena.

I druga četvrtina je pripala Moskovljanima, razigrao se Teodosić i pogodio tri trojke, neke od njegovih poteza iz drugog perioda pogledajte u nastavku.



Imali su košarkaši CSKA i 13 razlike u drugih 10 minuta, ali su trojkama Mancarisa na pola minuta do kraja i Agravanisa u poslednjoj sekundi gosti maltene prepolovili zaostatak i na odmor otišli sa veoma dostižnih sedam poena deficita.

Olimpijakos dobro otvara treću deonicu, nakon tri minuta igre trojkom Papanikolaua dolaze i do minusa od tri poena, ali je CSKA uspeo da održi prednost preko Kurbanova i Džeksona.

Odlepio se potom CSKA i na 11 razlike na tri i po minuta do kraja, ali se ekipa iz Pireja nije predavala. Poenima raspoloženog Papanikolaua i trojkom Mancarisa, Oli je spustio deficit na šest poena.

U odlučujućih 10 minuta ušlo se sa svega četiri poena prednosti u korist CSKA, kako je Mancaris pogodio novu trojku, ovoga puta u poslednjim sekundama kvartala.

Tvrdo je bilo na startu četvrte deonice, skoro dva minuta nismo videli poen ni na jednoj strani, a onda je večeras raspoloženi Agravanis iznudio tri penala, pogodio dva i približio Olimpijakos na samo dva poena razlike.

Imao je nakon dva i po minuta Spanulis priliku da šutem za tri poena poravna rezultat, ali je Kori Higins neverovatno skočio i lupio mu rampu za špice.

Ipak, par minuta kasnije Spanulis pogađa za dva poena i poravnava rezulta na oko četiri i po minuta do kraja (69-69).

Spanulis Dzekson
Foto: Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Ušlo se u poslednjih dva minuta sa dva poena prednosti za CSKA, ali je onda Bili Spanulis pogodio trojku i doneo prvu prednost Olimpijakosu još od prve čevrtine (73-74).

Uspeli su košarkaši Olimpijakosa da stignu potom i do tri poena viška, ali je Teodosić trojkom poravnao rezultat, da bi tri poena prednosti "crveno-belima" vratio Erik Grin, koji se probudio u odlučujućim trenucima utakmice.

Potom je Teodosić bio polovičan na liniji penala, Olimpijakos nije realizovao naredni napad, Teodosić je imao šut za pobedu, ali je promašio, košarkaši grčkog sastava su došli do skoka, lopta je potom završila u rukama Bilija Spanulisa, kog su Moskovljani poslali na liniju penala. Pogodio je prvo bacanje, promašio drugo, Higins je uhvatio loptu, ali su ga košarkaši Olimpijakosa sa zemlje poslali na liniju penala, imali su Grci u tom trenutku tri poena prednosti (77-80).

Mora je Higins da pogodi prvo i promaši drugo, kako je do kraja ostalo svega par sekundi, to je uradio, ali je Hajns u pokušaju da dođe do ofanzivnog skoka loptu poslao u aut na 1,3 sekunde do kraja.

Grina je na liniju penala odmah poslao Hrijapa, pogodio je Amerikanac oba bacanja, ostalo je potom nešto više od sekunde za CSKA, što nije bilo dovoljno za postizanje četiri poena, te je Olimpijakos otišao u finale!

Po 14 poena su u ekipi Olimpijakosa upisali Spanulis (6as), Printezis (7sk) i Papanikolau (9sk), dok je 12 dodao Mancaris. Vredan doprinos imao je i Erik Grin, koji je svih svojih osam poena postigao u poslednjoj deonici.

Nikola Milutinov je sa 13 minuta na parketu upisao pet poena i dve uhvaćene lopte.

U poraženom sastavu najefikasniji Teodosić sa 23 poena, pratili su ga De Kolo sa 16 i Eron Džekson sa 12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vekson
Saturday, 20.05.2017
00:23

Još jedan dokaz da (po mnogima ponajbolji strijelac i igrač) De Kolo nije veliki igrač i nije za velike utakmice.

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 19.05.2017
22:49

Teo nema sta da trazi u NBA,covek ne moze da odigra ni pristojnu odbranu u Evropi (sto se ofanzive tice,tu je naravno fenomenalan,niko to ne spori)...

avatar
crvena zvezda le
Friday, 19.05.2017
23:45

Bas naprotiv u Evropi se igra mnogo jaca odbrana nego u NBA.

avatar
Leonida
Saturday, 20.05.2017
10:01

Dovedi najbolju odbranu nba SAS protiv bilo koje najbolje odbrane evrope da vidimo koja je bolja.Nema veze to ofanziva im je jaca u Nba su toliko jaki ofanzivci da defnziva ne dolazi do izrazaja.

avatar
BarsaSaMarsa10
Saturday, 20.05.2017
00:38

U NBA se najcesce igra 1 na 1 (tokom sezone,dok se u plejofu igra ozbiljno),a Teo u takvoj situaciji nema sta da trazi protiv bilo koga (Ekstreman primer,zamisli Vezbruk se zalece na Teodosica xD).A tvrdjenje da se u Evropi igra jaca odbrana nego u NBA je vrlo diskutabilo,jednostavno stilovi kosarke su totalno drugaciji i razlika u individualnom kvalitetu je prevelika da bi se bilo sta poredilo.

avatar
Saturday, 20.05.2017
00:01

hahahahahah ???

avatar
Emperador(2018)
Friday, 19.05.2017
20:28

Cska je realno najslabiji

avatar
Emperador(2018)
Friday, 19.05.2017
20:28
avatar
Jürgen Klopp
Friday, 19.05.2017
19:53

Repriza finala ovih ekipa od pre par sezona... I nije tragicar Teo, odigrao je covek fenomalno s'obzirom na stanje u kakvom se nalazi... Tragicar je De Kolo (meni iskreno iz nepoznatih razloga najiritantniji evropski kosarkas)... Covek se nije video u kljucnim momentima, sve je svaljeno na Teodosica a takodje mislim da i Ituidis nije najbolje raspodelio minutazu igracima, i svakako snosi deo krivice jer je njegov tim bio bezidejan poslednjih 5 minuta... Spanulisu, Printezisu i ostalima svaka cast iako sam navijao za CSKA

avatar
crvena zvezda le
Friday, 19.05.2017
22:31

Za De Koloa se slazem i meni je najiritantniji.Misli da sve moze sam, hoce da on bude heroj i izgubi dve kljucne lopte.

avatar
Di Magia
Friday, 19.05.2017
19:45

Teo ima mnogo slobode u igri cak bi se reklo da nekad i ne slusa trenera...Bespotreban sut za 3 kad su mogli do izjednacenja i sa 2p

avatar
Bari 1991
Friday, 19.05.2017
19:53

Trener je podrzao njegovu odluku da sutira za tri

avatar
Bari 1991
Friday, 19.05.2017
19:44

Olimpijakos je to a najvise za poraz je kriv De kolo