Teksaški teror, Kobijevo "zbogom" Ouklendu, Batlerova noć iz snova!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 15.01.2016.
09:23
Izvor: Sportske.net

Veče tesnih mečeva u NBA. Dva meča rešena u produžetku, dva koševima u poslednjoj sekundi, u derbiju izdržala teksaška tvrđava. Imamo partiju sezone, junak je Džimi Batler iz Čikaga!

BETA/AP Photo/Jeff Haynes
BETA/AP Photo/Jeff Haynes

Povezane vesti

Ni Kavsi nisu promenili ništa, San Antonio je nastavio teror kod kuće, imaju skor 23-0. Kavi Leonard je ubacio 20 poena, imao 10 skokova i 5 asistencija, furioznim startom u poslednjoj četvrtini domaćin je stigao do pobede.

Računajući i prošlu sezonu niz je 36 utakmica, poslednji poraz kod kuće je bio baš od Klivlenda u martu prošle godine kada im je Kajri Irving spakovao 57 poena. Sada su ga spustili na 16, a u poslednjoj četvrtini San Antonio je šutirao 58% i rešio pitanje pobednika.

Na drugoj strani Lebron 22, Tristan Tompson 18, gosti su odigrali odličnu prvu četvrtinu, bili na +12, ali se njihova prednost kasnije istopila.

Očekivano, Boban Marjanović nije dobio šansu u derbiju.

Golden Stejt je ispratio Kobija u penziju, poslednje gostovanje Brajanta u Ouklendu nije donelo ništa neočekivano, Voriorsi su uzvratili nakon poraza u Denveru.

Kari je ubacio 26 poena, na drugoj strani Brajant samo 8, bez obzira doživeo je ovacije kao i u svakoj dvorani ove sezone, iako je često puta na istom mestu umeo da rastuži navijače Golden Stejta.

Kingsi su odneli pobedu iz Jute, koševi Rudija Geja u poslednjoj sekundi su presudili, a meč je obeležio neverovatni Kazins sa 36 poena i 17 skokova.



Tesno je bilo i u Memfisu, Mario Čalmers je heroj, poslednje od svojih 25 poena je postigao u poslednjoj sekundi i tako doneo pobedu "Grizlijima" protiv Pistonsa. Način na koji je postigao koš za pobedu se retko viđa!



Videli smo i dva produžetka. U jednom je Čikago na jedvite jade savladao slabe Sikserse, Džimi Batler je nastavio da igra fantastično, ubacio je 53 poena, rekord karijere pa je Čikago prekinuo seriju poraza.

Produžetak smo videli i preko bare, u Londonu, gde su igrali Orlando i Toronto. Slavili su Kanađani posle produžetka, Kajl Lovri je ubacio 24 poena, Vučević na drugoj strani 17, uz 13 skokova i 3 blokade. Medžiku u O2 Areni nije pomogao ni odlični Oladipo, najefikasniji igrač utakmice sa 27 poena.

Zanimljivo poslednji put kada je Toronto igrao u Londonu, 2011. igrali su tri produžetka i izgubili od Netsa, DeRozan je tada promašio šut za pobedu. Sada se radovao posle produžetka. Što se Orlanda tiče, njima ne ide protiv timova sa Atlantika, 0-6 su ove sezone u duelu sa rivalima iz pomenute divizije.

Rezultati:

Orlando - Toronto 103:106 pr.
Filadelfija - Čikago 111:115 pr.
Memfis - Detroit 103:101
San Antonio - Klivlend 99:95
Juta - Sakramento 101:103
Golden Stejt - Lejkersi 116:98

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke