Teksaški preokret, Kerov izbor, Vizardsi iskalili bes!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 08.02.2015.
08:55
Izvor: Sportske.net

Dalas uspeo da se vrati iz izgubljene pozicije, Stiv Ker dobio "u svojoj kući" protiv tima čiji je poziv odbio. Vašington rasturio Netse, sjajno veče Gordona Hejvarda.

Beta/AP Photo/Tony Gutierrez
Beta/AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Derbi večeri je rešen u produžetku. Dalas je kasnio 11 poena u poslednjoj četvrtini, Novicki je pogodio ključnu trojku za produžetak. Njegovih 25 poena i odlična igra Čendlera Parsonsa u produžetku su presudili Portlandu koji je čini se imao pobedu u rukama. Parsons je ubacio polovinu od 20 poena u dodatnih pet minuta.

Tako su Mavsi i prekinuli seriju poraza protiv timova koji su na plej of mestima na Zapadu.

Kod Blejzersa, Lilard je prekinuo niz loših igara sa 26 poena, Oldridž je dodao 25, nije bilo dovoljno, ovo je sedmi poraz zaredom na strani za košarkaše Portlanda.

Entoni Dejvis je povredio rame posle jednog zakucavanja, čini se da je tada ugašena i poslednja šansa da Pelikansi mogu da se nose sa sinoć raspoloženim Bulsima. Gasol je ubacio 20 poena i imao 15 skokova u trijumfu Čikaga koji ovoga puta nije dozvolio iznenađenje.

Bulls Pelicans Basketball

Posle povrede Dejvisa, i nakon serije poena gostiju, 40:11  "Bikovi" su lako priveli posao kraju. Kod Nju Orleansa Evans 15 poena, inače Dejvis se povredio kod nerešenog rezultata u poslednjih pet minuta prvog poluvremena.

Warriors Knicks Basketball

Stiv Ker je stigao do pobede na trenerskom debiju u Medison Skver Gardenu. Nakon poraza u Atlanti i izgubljenog prvog mesta, Voriorsi nisu dozvolili iznenađenje protiv Niksa. Tajno oružje je bio Drajmond Grin sa 20 poena i 13 skokova, Kari je dodao 22, Klej Tompson 16 poena.

Ker je MSG nazvao kućom, ali je pre ponude Niksa odabrao Voriorse, nije pogrešio, njegov sadašnji tim ima 30 pobeda više od sinoćnjeg rivala. Melo Entoni je imao slobodno veče, nisu se Niksi previše nadali razlika u kvalitetu je prevelika, ovo je bio njihov treći poraz u nizu, posle jedne bolje serije krajem januara.

Hornets 76ers Basketball

Filadelfija je dobila, verovali ili ne, četvrti put u nizu kod kuće. Savladali su Šarlot, za tim koji je sezonu počeo sa 19 poraza u nizu ovo su ogromni koraci. Siksersi su dobili samo 3 od 21 meča na domaćem terenu, pre nego što su krenuli u ovu seriju. Kovington i Holis Tompson, dva mlada igrača su kombinovali 39 poena, kao da je domaćin više želeo pobedu, makar tako smatra trener Šarlota, Stiv Kliford. Siksersi su bili i bez Karter-Vilijamsa, ovo je njihova prva pobeda u sezoni da sjajni mladi igrač nije bio u timu.

APTOPIX Nets Wizards Basketball

Vašington je bes zbog loših partija iskalio na Bruklinu, zaledili su ih u prestonici na -37. Posle pet poraza u nizu, Vizardsi su odigrali odličan meč, svih 13 igrača se upisalo, Vol je ubacio 17 poena, Batler 15, domaćin je ubacio 64 poena iz reketa.

Baksi su mnogo teže savladali Boston. Ponovo je Brendon Najt dirigova, ubacio je 26 poena, imao 5 asistencija i 4 skoka. Ovo je njihova šesta pobeda u sedam mečeva, u dobroj su formi, Najt je pogodio ključni šut nekih šest sekundi pre kraja, nakon serije promašaja svog tima koji je dozvolio da se gosti vrate u meč. Džej Krovder je promašio trojku za produžetak iz teške pozicije, pobeda je ostala u Milvokiju.

Kings Jazz Basketball

I na kraju, trijumf Jute protiv Sakramenta u režiji Gordona Hejvarda. Ubacio je 30 poena, trener Snajder ga je čak uporedio sa legendarnim Grantom Hilom. Hejvard je šutirao 56%, radio od svega pomalo, dao i tri trojke, u sedam od poslednjih devet poena on je postigao 24 i više poena. Džez nije delovao iscrpljeno kako se možda očekivalo jer su igrali četvrti put u pet večeri, a Kingsi su van forme, Kazins je ubacuio 27 poena, no njegov tim nije ni imao šansu, na startu drugog poluvremena Juta je serijom poena stigla do +23, tada je već bilo gotovo.

Rezultati:

Njujork - Golden Stejt 92:106
Filadelfija - Šarlot 89:81
Nju Orleans - Čikago 72:107
Vašington - Bruklin 114:77
Milvoki - Boston 96:93
Dalas - Portland 111:101 pr.
Juta - Sakramento 102:90

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke