Teksaški obračun, lider otpisao Feniks, kod Lebrona bez popusta!

Autor: Boris Jovanović
petak 03.04.2015.
08:38
Izvor: Sportske.net

Hjuston slavio u Dalasu, meč bi mogao da bude zagrevanje za državni derbi u plej ofu. Sansi izgubili i nadu u poslednjoj sekundi, Majami nije naišao na "razumevanje" svog doskorašnjeg igrača!

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Majami je ostao bez Dvejna Vejda, ali povreda nije ozbiljna, samo bol u kolenu bez težih posledica.

Ipak, teže od toga je što se poraz u Ohaju odrazio na šanse Hita da stigne do plej ofa.

Lebron nije imao milosti za svoj bivši tim, ubacio je 23 poena, imao 8 skokova i 7 asistencija. To je bila 17. pobeda u nizu Kavsa kod kuće, oni čvrsto drže drugo mesto na Istoku.

Majami je pao na osmo mesto, izjednačeni su sa Bostonom, sada mogu da gledaju u nebo i nadaju se da bi Vejd mogao da se oporavi do subote kada gostuju Pistonsima u Detroitu. Sada je svaka pobeda zlata vreda.

Inače, Lebron je sinoć stigao do 20. mesta liste strelac u istoriji. Svojim prvim poenima protiv Majamija preskočio je sa 24 816 poena Patrika Juinga, sledeći je Džeri Vest koji je dao 25 192 poena. Treba reći da je 30-godišnji Lebron u svakoj od deset sezona u ligi postizao najmanje 25 poena u proseku. On je ove sezone već preskočio Periša, Barklija, Reja Alena i Ajversona.

Suns Warriors Basketball

Lider je slavio u poslednjoj sekundi u Arizoni, meč nisu rešavali ni Kari, ni Klej Tompson kako bi neko očekivao, već Harison Barns. On je pogodio za pobedu, prethodno su Sansi stigli u vođstvo koševima Bledsoa 4.5 sekundi pre kraja. Ipak, nije im se dalo pobeda putuje u Kaliforniju, sa njom verovatno i minimalna šansa za doigravanje.

Ovo je 11. pobeda u nizu za Voriorse, Stef Kari je ubacio 28 poena, Klej Tompson 16, ali su 2 od ukupno 4 Barnsa bila najvažnija na utakmici.

Stiv Ker, kouč Golden Stejta se izjednačio sa Polom Vestfalom i Tomom Tibodoom kao ruki trener sa najviše pobeda, ovo je bila 62. u sezoni, a uskoro će postati i apsolutni rekorder, možda već protiv Dalasa u subotu.đ

Rockets Mavericks Basketball

Na kraju idemo baš u Dalas gde je u teksaškom derbiju slavio gost, Hjuston. Vratio se "Supermen" Hauard, za 18 minuta ubacio je 8 poena i imao 7 skokova, i nove probleme sa kolenom. Noć pošto je postigao rekord karijere, "Bradonja" je ubacio 24 poena, bio ključ u preokretu u poslednjoj četvrtini kada su Roketsi dva puta izbrisali prednost rivala od šest poena. Na kraju, za njih je meč na neki način bio važniji, sada su pola pobede ispred Memfisa u trci za mesto broj 2 na Zapadu.

Ako ga osvoje, u prvoj rundi plej ofa bi mogli baš na državnog rivala. Naime, Dalas je sedmi i tu bi mogao da ostane, dobili su Oklahomu u sredu i imaju četiri pobede više od Tandera.

Ove sezone Hjuston je dobio seriju protiv Dalasa sa 3:1, u eventualnom sudaru u prvoj rundi plej ofa imali bi prednost domaćeg terena, ali to naravno ne mora ništa da znači.

Kod Mavsa je Novicki uz 21 poen, imao i 7 skokova.

Rezultati:

Dalas - Hjuston 101:108
Klivlend - Majami 114:88
Golden Stejt - Feniks 107:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke