Teksaški masakr trojkama, Lebron uz pivo do pobede!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 02.05.2017.
09:38
Izvor: Sportske.net

Brejk u San Antoniju, crna tradicija Sparsa protiv državnog rivala nastavljena. Šoumen Lebron, šampion siguran na startu serije!

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Ne samo San Antonio, bilo ko ne bi mogao da se suprotstavi ovakvom Hjustonu.

Teksaška serija počela je svojevrsnim masakrom, Harden i kompanija su pogodili 22 trojke i uništili državnog rivala na startu polufinala.

Brejk jeste možda neočekivan, Hjuston je ispalio 50 trojki, ali nije samo to, odigrali su i odličnu odbranu, vodili sa 39 razlike, ovo je najgori poraz Grega Popovića na otvaranju jedne serije, za ove dve decenije koliko je na klupi San Antonija.

Hjuston je uspeo da zaustavi Leonarda, "Kandža" je ubacio 21 poen, uz loš šut, na drugoj strani Harden 20 poena, 14 asistencija, Trevor Ariza neočekivani junak sa 23, Kapela je bio odličan sa 20 i 13 skokova, razbio je Oldridža, Gasola i Dejvida Lija.

Ne treba zaboraviti ni da je tradicija na strani Roketsa. Oni su dobili šest mečeva u nizu u San Antoniju kada se računa plej-of, i ukupno u postsezonskim duelima vode sa 11:6. I to nije pre Popovića, poslednji put su izgubili u San Antoniju u maju 1995. u plej ofu, pa će Sparsi morati da se bore i protiv istorije.

Sa ovakvim procentom šuta, oko 37% neće daleko stići, naredni meč je opet u San Antoniju već sutra uveče i domaćin je sada pod velikim pritiskom.

Klivlend je otvorio seriju pobedom nad Torontom, ono što su mnogi očekivali u finalu je eto sudar rundu ranije. Lebron Džejms je ubacio 35 poena, dohvatio bocu piva kraj terena, nije pio, vratio je u publiku uz ovacije. Očekivalo se da Kavsi imaju probleme jer nisu dugo igralipošto su počistili Indijanu, li umesto toga šampion je bionedodirljiv, iako Toronto nije odigrao loš meč. Vratili su se sa-18, ali već na poluvremenu ponovo imali dvocifreni minus. SaIbakom i Takerom, Kanađani izgledaju kao tim koji bi mogao daparira, ali protiv ovakvog Lebrona, teško.

Kada su ga pitali što nije uzeo malo piva, Lebron je rekao da nije taj tip.

"Da je imala čašu vina, jasno da bih probao", kaže "kralj Džejms".

Kajri Irving je ubacio 24 poena, imao 10 asistencija, Lov 18 poena, 9 skokova. Na drugoj strani Lovri 20, DeRozan 19, Ibaka 15.

Novi susret u Ohaju u sredu uveče, videćemo može li Toronto da napravi veći problem šampionu.

Rezultati:

San Antonio - Hjuston 99:126 (0:1)
Klivlend - Toronto 116:105 (1:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Tuesday, 02.05.2017
09:51

Nekako mi nije bio realan ovaj prvi mec hjustona i SAS . Hardenu i kompaniji svaka cast alibice ovde jos dosta uzbudjenja :)

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 03.05.2017
07:34

Jeste realan. Hjuston je 7ekipa po odbrani kada se brane posle pogotka,jednostavnu su pogadjali i dobro se branili,a jos na to oce nije htelo.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 03.05.2017
13:09

To sigurno,ali Hjuston em je daleko mladja ekipa,em daleko brza,a Harden od pocetka PO nije odigrao vrhunsku partiju,tako da cenim da ce im jednu pobedu doneti on sam,na drugo strani Kandza ce isto sam doneti 1,timska igra sparsima jos jednu,novo sutersko vece,Hjustonu jos jednu i 1 ce biti mrtva trka gde verujem da Hjuston uzima. 4:2 slobodna procena :)

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 03.05.2017
11:18

Svakako , Hjuston ih je rasturio i sve je to zasluzeno . Samo kazem nije mi ovo realan odnos snaga na terenu i mislim da ce sledeci mecevi biti dosta neizvesniji . Pozz

avatar
Red blood
Tuesday, 02.05.2017
09:50

Uh.nMalo ko je ocekivao brejk Raketa,a pogotovo ovakav.nAli..trebace im odlican sut tokom cele serije.nI dalje vidim Sparse kao blage favorite.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 04.05.2017
01:03

Noćas vrlo lako da sevne brejk opet.. Harden će večeras da eksplodira, verujem i Lu i Erik.. Ako se to desi, uz solidnog Rajana i ostale SAS bi teško izvukao i min. poraz..

avatar
Red blood
Thursday, 04.05.2017
15:37

I?nSta se desilo?nSparsi imaju solidnu odbranu.nRokitsima treba ekstra suterskih 4 tekme.