Teksaška vrelina, povratak "Supermena", Lebron pripitomio "Grizlije"!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 26.03.2015.
08:18
Izvor: Sportske.net

Šampion poslao zastrašujuću poruku, Kavsi sjajni protiv jedne od najboljih odbrana lige, Hauard leti posle dva meseca. Tesno na Istoku, Mesi gledao basket...

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

U jednoj od najboljih partija sezone San Antonio je demolirao Oklahomu. Završilo je na teksaškoj "vrelini", +39 za domaćina. Spustili su Vestbruka na 16 poena, sredinom treće četvrtine je Ras otišao na klupu kada je bilo jasno da povratka za njegov tim nema.

Diao je ubacio 19 poena, Parker 21 i 6 asistencija, Dankan je dodao 16. Šampion se zahuktava, loša vest za rivale je da ulaze u prepoznatljivu formu ovo je 11. pobeda u poslednjih 13. mečeva.

Sakramento je iznenadio Sanse, Kazins je ubacio 24 poena, imao 11 skokova, Kingsima je meč manje značio, nemaju šansu za plej of, svejedno, ekipa Džordža Karla je iznenadila Feniks. Za domaćin u čijim redovima su braća Moris kombinovala 43 poena ovo je propuštena prilika da se približe Oklahomi, kasne tri pobede za osmoplasiranim timom Zapada.

Kings Suns Basketball

Portland je okrenuo utakmicu u Juti. Gubili su sa 10 razlike, ali se Demijan Lilard razgoropadio u poslednjoj četvrtini. Odigrao je simultanku, ubacio 23 poena, imao 12 asistencija i 8 skokova, pa su Blejzersi prekinuli seriju od pet poraza. Kod Jute Fejvors 26 poena, 13 skokova, domaćin je izgubio dobijeno, imali su +10 u finišu i ostali praznih ruku. Njihov najbolji igrač Gordon Hejvard je propustio još jednu utakmicu.

76ers Nuggets Basketball

Filadelfija je iznenadila Denver, Robert Kovington je u Koloradu ubacio 25 poena, meč ne znači mnogo ni za jedne ni za druge, uskoro idu na odmor. Ipak, Siksersi su ponovo dobili Nagetse u čijim redovima je Nurkić igrao tek 7 minuta, ubacio 2 poena, a Žo Lovernj nije ni dobio šansu.

Lakers Timberwolves Basketball

Još jedan beznačajan duel u Minesoti, dobili su ga Lejkersi posle produžetaka. Džordan Klarkson nastavlja sa odličnim partijama, ubacio je 20 poena, imao po 5 skokova i asistencija. Minesota ponovo sa 8 igrača, bez nekolicine najboljih. Kouč Sanders očekuje da Rubio i Garnet zaigraju do kraja, što se tiče Pekovića, izgleda da je sezona završena.

Rockets Pelicans Basketball

Na parket se vratio "Supermen". Dvajt Hauard je posle dva meseca zaigrao za Hjuston u Nju Orleansu, imao sedam skokova i ključnu blokadu u finišu. Ipak, šou je ukrao Harden sa 25 poena i 10 asistencija. Ariza je dodao 22 poena i 9 skokova, domaćin je u poraz odvela loša realizacija bacanja, Entoni Dejvis je promašio čak osam, što mu se retko dešava. U napetoj završnici, slavili su gosti, pa Pelikansi ostaju na tri i po pobede iza Oklahome, poslednjeg tima koji je na mestu koje garantuje doigravanje. Inače, ovo je bila prva pobeda Hjustona nad Pelikansima posle dva poraza u nizu.

Cavaliers Grizzlies Basketball

Odlična partija Klivlenda u Memfisu. "Velika trojka" je razmontirala odbranu "Grizlija", Irving je ubacio 24, Lov 22, Lebron 20 poena. Bilo je dovoljno, vođstvo Kavalirsa je bilo 29 poena u trećoj četvrtini, Memfis nije uspeo da se vrati.

"Grizliji" sada moraju da se osvrću, oni su na drugom mestu Zapada, ali sada je Hjuston na samo pobedu i po iza njih. Klivlend je kontrolisao reket što je iznenađenje, imali su prednost i u skoku, kao i u poenima iz reketa. Usput su ubacili čak 14 trojki.

Clippers Knicks Basketball

Klipersi su lagano dobili u Njujorku, zanimljivo DeAndre Džordan je ubacio svih sedam šuteva, ima najbolji procenat u NBA ligi, 71%, razlog je naravno što uglavnom zakucava. Kris Pol je imao 16 asistencija protiv slabašnog domaćina. Klipsi ne bi trebalo da imaju većih problema ni u petak uveče na sledećoj stanici, Filadelfiji.

APTOPIX Hawks Magic Basketball

U malom derbiju juga, Atlanta je slavila protiv Orlanda, lider Istoka je prekinuo mini-seriju loših rezultata. Pol Milsap je ubacio 25 poena, imao 11 skokova u trijumfu Houksa koji su okrenuli stvari u finiu. Imaju veliku prednost na čelu Istočne konferencije, praktično će narednih par nedelja iskoristiti da napune baterije. Pero Antić je ubacio 5 poena, na drugoj strani Vučević 16, uz 12 skokova.

Nets Hornets Basketball

Sjajna partija Bruka Lopeza, ubacio je 34 poena, uhvatio 10 lopti u pobedi Netsa u Severnoj Karolini. Trijumf nad Šarlotom znači da je Bruklin preskočio domaćina, naime sada oba tima imaju skor 30-40, ali Netsi su dobili seriju i imaju prednost. Do kraja nas čeka velika trka za poslednje karte u plej ofu na Istoku.

Pacers Wizards Basketball

Slavila je Indijana u prestonici, Džordž Hil je jednim polaganjem srušio Vašington, pa su Pejsersi prekinuli seriju od šest poraza. I Indijana je u trci za doigravanje, zajedno sa napred pomenutim timovima, ali i Bostonom, sa kojim imaju negativan skor u sezoni, a izjednačeni su, oba tima imaju 31-40 odnos pobeda i poraza.

Inače utakmici u Vašingtonu su prisustvovali Mesi i reprezentacija Argentine koji će u subotu igrati prijateljski meč sa Salvardorom.

Heat Celtics Basketball

Boston je doživeo težak poraz u smislu važnosti meča, ranjeni Majami je odneo pobedu, uz 22 poena i 7 asistencija Dragića. Slovenac je bio lider u odsustvu Vejda, nije bilo ni Vajtsajda, ali je Hit slavio i prigrabio sedmo mesto na Istoku.

Bulls Raptors Basketball

I na kraju, pobeda Čikaga u Kanadi. Bulse je predvodio oporavljeni Batler sa 23 poena, slavili su i peti pu u nizu protiv Toronta i lagano dobijaju trku za treće mesto. Reptorsi su i pored poraza obezbedili plej of, pošto su stigle vesti o porazu Bostona i Šarlota kod kuće. Ali, to nije neka uteha, sigurno će u doigravanje i to kao šampioni Atlantika, ali četvrto mesto nije neka premija s obzirom na sjajan start šampionata. U redovima Toronta ponovo nije bilo Kajla Lovrija, kod Bulsa je Mirotić ubacio 15 poena...

Rezultati:

Toronto - Čikago 103:116
Vašington - Indijana 101:103
Šarlot - Bruklin 88:91
Orlando - Atlanta 83:95
Njujork - Klipersi 80:111
Memfis - Klivlend 89:111
Nju Orleans - Hjuston 93:95
Minesota - Lejkersi 99:101 pr.
Boston - Majami 86:93
Denver - Filadelfija 85:99
Juta - Portland 89:92
Feniks - Sakramento 99:108
San Antonio - Oklahoma 130:91

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke