Teksaška rapsodija, San Antonio šampion!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 16.06.2014.
08:21
Izvor: Sportske.net

Godinu dana posle, Sparsi naplatili dug Majamiju, u meču broj pet nije bilo dileme, 104:87, peta titula Dankanove i Popovićeve ere!

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Godinu dana posle bolnog poraza, San Antonio je uzvratio, peta titula u istoriji stiže na granicu sa Meksikom, a Dankan, Parker i Đinobili su postali najtrofejniji trio NBA lige.

Velika radost u Teksasu, ali i svim krajevima sveta. Naime, Popovičeve "Ujedinjene Nacije", defilovale su sa različitim zastavama noćas na parketu "Alama", od Amerike do Australije imaju razloga da slave i da budu ponosni, podsetimo, roster Sparsa čine igrači iz sedam različitih zemalja.

Oni sinoć nisu propustili šansu, i pored odlične partije Lebrona Džejmsa, San Antonio je iskoristio prvu meč loptu i sa 4:1 osvojio peti prsten u poslednjih 15 godina. Sinoć je tim iz Teksasa izbrisao rani deficit od 16 poena, uspeo da okrene rezultat. Prvi među jednakima Kavaj Leonard sa 22 poena i 10 skokova, velika priča titula na godišnjicu ubistva njegovog oca u Komptonu.



Leonard je poneo titulu MVP igrača finala, odigrao je fantastičnu seriju, baš kao i Australijanac Pati Mils koji je ubacio 17 poena sa klupe. Na drugoj strani, uz Lebrona koji je brojao do 31, gotovo niko raspoložen u Majamiju. Vejd je odigrao lošu seriju, noćašnji meč završio sa 11 poena, uz loš šut. Tako je Hit predao titulu na parketu "Alamo doma", i tu se nema šta dodati, San Antonio je bolji tim u ovom trenutku, kompaktniji, sa mnogo dužom klupom, i, zašto to ne reći boljim trenerom.

Ovo je prva titula za "Mamuze" od 2007. četvrta u veku, kako rekosmo peta od 1999. U svih pet trijumfa učestvovali su Popović i Dankan, po jedan manje imaju Đinobili i Toni Parker.

Tokom cele sezone je San Antonio bio na čelnoj poziciji u ligi, nisu dozvolili da se raspadnu nakon bolnog poraza u prošlogodišnjem finalu kada su poveli sa 2:0. Sada je servirana osveta i naplaćen dug.



Budućnost ostaje neizvesna.

Da li je ovo kraj puta za Timija Dankana, i samog Popoviča? Da li je vreme da tim krene dalje, da oko Leonarda formira tim za budućnost? Hoće li se odreći ambicije da pokušaju da odbrane titulu sledeće sezone, ili će podmladiti tim i početi novi projekat?

Ali, to su pitanja za dane koji dolaze, ovo je vreme slavlja!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke