TBL - Srbi doneli Feneru "meč loptu" za finale

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.05.2016.
21:01
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Evrope upisao je drugu pobedu nad Galatasarajem u polufinalnoj seriji plej-ofa turskog šampionata, a srpski internacionalci Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić prikazali su sjajne partije.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea stigli su na korak od plasmana u finale plej-ofa turskog šampionata (TBL), pošto su u drugom meču polufinalne serije savladali Galatasaraj sa ubedljivih 80:55 (16:19, 25:18, 19:9, 20:9) uz sjajne partije srpskih internacionalaca.

Fenerbahče je slomio otpor Galatasaraja u drugom poluvremenu drugog meča polufinalne serije, a srpski internacionalci Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić bili su zaslužni za trijumf tima koji vodi Željko Obradović.

Bivši košarkaš Partizana postigao je 17 poena u večerašnjem susretu, od čega 9 u poslednjoj četvrtini, dok je Nikola Kalinić iskoristio odsustvo Pera Antića i bio na ivici dabl-dabl učinka sa 10 poena i 8 skokova.

Srpski internacionalac iz redova Galatasaraja Vladimir Micov postigao je 13 poena i bio jedini dvocifreni u poraženom sastavu.

Treća utakmica u kojoj će prednost domaćeg terena imati Galatasaraj na programu je u nedelju od 16 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke