TBL - Kad nema Bogdana, rešeta Kalina!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.12.2016.
12:59
Izvor: Sportske.net

Predvođeni srpskim internacionalcem Nikolom Kalinićem košarkaši Fenerbahčea upisali su osmu pobedu u turskom šampionatu. Bogdan Bogdanović propustio i ovaj meč.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Banvit rezultatom 76:71 (19:18, 16:18, 19:20, 22:15) u derbi susretu desetog kola turskog košarkaškog šampionata koji je obeležila sjajna partija našeg Nikole Kalinića.

Pokretačka snaga Fenerbahčea u duelu sa Banvitom bio je Ekpe Judo koji je u prvih deset minuta postigao gotovo polovinu od 17 poena, koliko je domaći sastav postigao tokom uvodnog kvartala.

Na startu druge četvrtine usledio je prazan hod Fenerbahčea što su gosti iskoristili da stignu do maksimalnih sedam poena prednosti (23:30) na današnjem susretu.

Upravo je u tim momentima jako bitnu ulogu odigrao naš Nikola Kalinić jer je zahvaljujući njegovim poenima Fener održao rezultatski priključak, pa je do odlaska na odmor domaći sastav smanjio na "pola koša" razlike.

Nikola Kalinić je prvo poluvreme završio sa 11 postignutih poena što je predstavljalo trećinu od onoga što su domaći postigli u uvodnih 20 minuta igre.

Odličnu partiju u, ispostaviće se, pobedi Fenerbahčea, Nikola Kalinić je upotpunio poenima u trećem periodu kada je stigao do šesnaest poena, što mu je omogućilo zvanje najefikasnijeg u pobedničkom timu.

Veliki deo posla u današnjoj pobedi Fenerbahčea odigrao je i Kostas Slukas koji je ubacio 14 poena, koliko i Ekpe Judo, s tim što je grčki internacionalac ubeležio i 7 asistencija.

Najefikasniji u gostujućem sastavu bio je Gediminas Orelik koji je ubacio 22 poena u drugom porazu Banvita u turskom šampionatu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke